Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) sınıfta kaldı!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) sınıfta kaldı!
Aksaray Anadolu AŞ
30 Temmuz 2018 00:52

Üniversite Araştırmaları Laboratuarı (ÜNİAR) tarafından 81 ilde 172 üniversitede yapılan ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ araştırmasında sonuçlar belli oldu.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) ve Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması (ÖDÜŞ) raporlarına göre Aksaray ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) sınıfta kaldı.

ÖDÜŞ raporuna göre ise üniversite öğrencilerinin Aksaray’dan memnun olmadığı ortaya çıktı.

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından kurulan ve profesyonel düzeyde araştırmalar gerçekleştiren ÜNİAR’ın ilgili raporlarına göre Aksaray Üniversitesi, “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması” listesinde 172 üniversite arasında 150. sırada yer aldı.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMAYAN BİR ÜNİVERSİTE

TÜMA tarafından yapılan araştırmaya, 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversiteden, tüm sınıflar düzeyinde 26 bin 513 öğrenci katıldı. Araştırmada üniversiteler, genel memnuniyet, öğrenim deneyiminin tatminkârlığı, yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği konuları olmak üzere 7 kategoride değerlendirildi.

Oldukça vahim sonuçların yer aldığı araştırmada Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tüm kategorilerde memnuniyet seviyesinin en az olduğu eğitim kurumlarının arasında yer aldı. Öğrencilere ve beklentilerine ulaşılamadığının tespit edildiği araştırmada Aksaray Üniversitesi (ASÜ), yönetim ve işleyişi başta olmak üzere öğrenci isteklerini karşılayabilme ya da bu isteklere duyarlı olabilmede öğrenci algısı açısından oldukça kötü durumda.

Sıralamada üniversitelere A+, A, B, C, D ve FF gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler A+, en düşük olanlar ise FF aldı.

YÖNETİM VE İŞLEYİŞ MEMNUNİYETİNDE 169’NCU SIRADA

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018 yılı raporuna göre, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 172 devlet ve vakıf üniversitesi arasında, devlet üniversiteleri sıralamasında 93’üncü (FF), üniversiteler genel memnuniyette 150 (FF), akademik destek ve ilgide 121 (D), kurumun yönetim ve işleyiş memnuniyetinde 169 (FF), öğrenme, imkan ve kaynakların zenginliğinde 143 (FF), öğrenim deneyimi ve tatminkârlığında 139 (FF), yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu 162 (FF), kişisel gelişim ve kariyer desteği sıralamasında ise 145’nci (FF) sırada yer aldı.

2018 yılında 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26,513 öğrenciden toplanan veriler ışığında hazırlanan rapora göre üniversite öğrencilerinin bulundukları şehirdeki memnuniyetlerinin ölçümlenmesi sonucunda Aksaray, “Öğrenci dostu olmayan şehirler” listesinde yer aldı.

Ayrıca rapora göre Türkiye’de sadece 27 şehirden öğrenciler memnuniyet hissederken, 36 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatıyor. Memnuniyetin düşük olduğu 48 şehir ise öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olma konusunda, öğrencilerden oldukça tepki gördüğü şeklinde yorumlanıyor. Türkiye’nin üniversite öğrenci başkentleri ise Eskişehir, Antalya ve Aydın olarak sıralanıyor.

Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ÜNİAR’ın yaptığı araştırmalara göre, Aksaray Üniversitesi ve Aksaray şehrinin sınıfta kaldığı, üniversitelerin, politika yapıcıların ve kent sakinlerinin üzerine düşünmesi ve planlama yapması gereken hususlar ortaya çıkıyor.. (haberaksaray.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.