Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi halkımızı mağdur ediyor

Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi halkımızı mağdur ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
10 Temmuz 2019 17:13

Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara yaptığı açıklamada;

“Büyük bir özveri ile AKSARAY ilimizde çalışan, hayatını riske ederek sağlık hizmeti sunan, gece gündüz demeden vatandaşa şifa elini uzatmaya çalışan Doktorlar ve sağlık personeli ilimizde yetersiz Hastane koşulları, malzeme eksikliği, baskıcı idareciler, hak ettikleri saygıyı sevgiyi ve huzurlu çalışma ortamını bulamadığından dolayı ilimizi terk ediyor.
AKSARAY sağlık hizmetlerinde neler yaşanıyor ki Doktorlar ve sağlık personeli AKSARAY I Terk ediyor. Akademisyen ve Uzman Hekim tayin isteyerek ilimizi terk etmesinin nedeni nedir. hastaların şehir dışı hastanelere sevkleri eski hastane durumuna gelecek gibi görünüyor AKSARAY DA KADIN VE DOĞUM UZMANI PROBLEMİ çözüme kavuşturulamıyor. Bir çok branş da doktor kadrosu var ama doktor yok yada Aksaray ya gelmek istemiyorlar bu duruma Çözüm bulacak irade de ilgilenmiyor..
vatandaş hastaneye gidiyor ama muayene olamadan evine dönüyor. siyasilerimizden
Millet Vekillerimizden kurum. Müdürlerimizden ricamız hastanede bir vatandaş gibi muayene olmaya gitmeleri ve ne demek istediğimizi daha iyi anlarlar.
Bu durum hükümetin sağlık politikası ile bağdaşmayan bir durumdur. Hastanedeki olumsuzluklardan.. dolayı hastane çalışanları ile vatandaşlar arasında bazen sıkıntılı durumların oluşmasına sebebiyet vermektedir.
İl dışına sevk olan hastaların kendisi dışında aileleri de mağdur olmaktadır. AKSARAY Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Halkımızı mağdur etmektedir. Asli görevleri sağlıkta plan ve programları uygulamak olan Sağlık idarecileri ise sendikacılığa soyunmuşlar.
Liyakatsiz atamalar, iş bilmez yöneticiler, sendikal çıkar ilişkileri, malzeme eksikliği, Doktorlarımıza Sağlık personeline gereksiz soruşturmalar başta olmak üzere bir çok nedenle artık başta kıymetli Doktorlarımız olmak üzere hiçbir sağlık çalışanı AKSARAY İlinde çalışmak istememekte ve bir şekilde bu kaos ortamından uzaklaşmak için alternatif yollar aramaktadır.
Eğer bu bozuk düzene SAYIN MİLLET VEKİLLERİMİZ. SAYIN VALİMZ müdahale etmez ve sıkıntılı konulara neşter vurmaz ise
kaybeden AKSARAY halkı yani hepimiz olacağız. Bizden söylemesi, bana bir şey olmaz demeyin her an hepimizin başına bir sağlık problemi gelebilir ve keşke şu doktor burada olsaydı gitmeseydi demek zorunda kalabiliriz.
AKSARAY sağlık camiasında yaşanan bu durum artık halk sağlığı problemi olmuştur ve ivedilikle çözülmelidir.
DOKTORLAR SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÇOK ŞEY İSTEMİYOR AKSARAY DAN SADECE BİRAZ SAYGI SEVGİ HUZURLU ÇALIŞMA ORTAMI İSTİYOR.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.