Dolar 32,5224
Euro 34,9062
Altın 2.438,38
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Aksaray Üniversitesi nitelikli eğitimde dördüncü sırada

Aksaray Üniversitesi nitelikli eğitimde dördüncü sırada
Aksaray Anadolu AŞ
29 Nisan 2022 22:40

Times Higher Education (THE) 2022 Etki Sıralamasını yayımladı.

Times Higher Education (THE) 2022 Etki Sıralamasını yayımladı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) “Nitelikli Eğitim” başlığında Türkiye genelinde dördündü, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” başlığında 11’inci, “Erişilebilir ve Temiz Enerji” başlığında ise 14’üncü oldu.

THE, dünya üniversitelerini, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 adet sürdürülebilir kalkınma hedefi üzerinden değerlendiriyor ve değerlendirme sonuçlarını etki raporu başlığıyla her yıl yayımlıyor. Kısa süre önce THE tarafından hazırlanan 2022 Etki Sıralaması kamuoyu ile paylaşıldı.

Dünya genelinde 106 ülkeden bin 406, Türkiye genelinde ise 58 üniversitenin girme başarısı gösterebildiği listede yer alan ASÜ, özellikle üç kategoride elde ettiği başarılarıyla dikkat çekiyor.

“Nitelikli Eğitim” başlığında Türkiye genelinde dördündü, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” başlığında 11’inci, “Erişilebilir ve Temiz Enerji” başlığında ise 14’üncü olan ASÜ, Türkiye’den sıralamaya giren tüm üniversiteler arasında 26’ncı, devlet üniversiteleri arasında ise 17’inci basamakta yer alıyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitelerin sürdürülebilir kalkınma amaçlarını gerçekleştirme başarılarını görmek açısından THE’nın listesinin önemli bir gösterge olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen sürdürülebilir kalkınma amaçlarının toplumsal, çevresel ve sosyal gelişmelerle ilgili olduğuna dikkat çeken Rektör Şahin, “Dünyada yoksulluğun azaltılması, demokratik yönetişim ve barışı yapılandırma, iklim değişikliği ve afet riski, ekonomik eşitsizlik konuları kalkınma amaçlarının temelini oluşturuyor. Bu konularda yapılan her çalışma ayrı bir öneme sahip. THE, çeşitli göstergeler üzerinden yükseköğretim kurumlarını değerlendiriyor ve hazırladığı raporu paylaşıyor. Üniversitemiz etki sıralamasında oldukça iyi bir noktada. Bunda emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sıralamadaki yerimizi daha da geliştirmek adına çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Geçen yıl 36,5-47,5 ortalamasında olan puanını bu yıl 50,3-57,2 baremine yükselten ASÜ, dünya sıralamasında “Nitelikli Eğitim” başlığında 101-200, “Erişebilir ve Temiz Enerji” başlığında 301-400, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” başlığında ise 401-600 bandında yer alıyor. (haberaksaray.com/Gökhan Turgut)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.