Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Aksaray Üniversitesi Öğretim Elemanı alacak

Aksaray Üniversitesi Öğretim Elemanı alacak
Aksaray Anadolu AŞ
16 Kasım 2020 16:22

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğünden:

Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Takımlarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi İmtihan ile Giriş İmtihanlarına Ait Yöntem ve Asıllar Hakkında Yönetmelik kararları çerçevesinde; Üniversitemizin aşağıda yer alan ünitelerine 2547 sayılı Kanun’un 31. unsuru uyarınca Öğretim Vazifelisi, 2547 sayılı Kanun’un 50/d unsuru uyarınca Araştırma Vazifelisi alınacaktır.

GENEL VE ÖZEL KOŞULLAR

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. unsurunda belirtilen kuralları taşımak, ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Konseyi tarafından kabul edilen merkezi yabancı lisan imtihanından en az 50 puan yahut eşdeğerliği kabul edilen bir imtihandan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi imtihan muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön kıymetlendirme ve sonuncu kıymetlendirme basamaklarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

2) Ön kıymetlendirme ve sonuncu kıymetlendirme evrelerinde lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Şurası kararıyla belirlenir.

3) Öğretim vazifelisi takımına başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak yahut lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak, devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma vazifelisi takımlarına müracaatlarda tezli yüksek lisans, doktora yahut sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak ve imtihanın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü prestijiyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak koşulu aranır.

MUAFİYET

Doktora yahut tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Konseyi tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı takımlarında çalışmış yahut çalışmakta olanlarda merkezi imtihan koşulu aranmaz. Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6. hususunun dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim vazifelisi takımları haricindeki öğretim elemanı takımlarına yapılacak müracaatlarda yabancı lisan koşulu aranmaz.

MÜRACAATTA İSTENİLEN DOKÜMANLAR

1) Başvurulan ilan numarası, unvan, ünite, kısım, programı/anabilim kısmı ile irtibat bilgilerinin eksiksiz halde belirtildiği bir dilekçe

2) Özgeçmiş,

3) ALES sonuç dokümanının çıktısı,

4) Yükseköğretim Konseyi tarafından kabul edilen merkezi yabancı lisan imtihanı yahut eşdeğerliği kabul edilen bir imtihana ilişkin sonuç dokümanının çıktısı,

5) Lisans diploması yahut süreksiz mezuniyet evrakı,

6) Lisans transkript dokümanı,

7) Lisansüstü öğrenci evrakı ve transkript dokümanı,

8) Tezli yüksek lisans /doktora diploması yahut süreksiz mezuniyet evrakı,

9) Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğraf,

10) Nüfus cüzdan fotokopisi,

11) Tecrübe durumuyla ilgili SGK hizmet dökümü ve çalışılan iş yerinden alınan yaptığı işin konusunu da belirten doküman,

12) Hala bir kamu kurumunda çalışan yahut daha evvel çalışmış adaylardan hizmet evrakı,

BAŞKA KONULAR

1) Adayların tek bir takım ilanına müracaat etmeleri gerekmektedir. Birden fazla takıma başvuran adayların müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır.

2) ALES puanının geçerlilik mühleti açıklandığı tarihinden itibaren 5 (beş) yıldır.

3) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Şuraca denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

4) Araştırma Vazifelisi takımlarına başvuran adayların ibraz etmiş olduğu lisansüstü eğitim dokümanlarında Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirtilen azami tahsil müddetlerini aşmamış olduklarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

5) İstenilen evraklarda gerçeğe karşıt beyanda bulunduğu tespit edilenlerin imtihanı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır; yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

6) Atanmaya hak kazanan adayların tüm dokümanları onaylı olmak zorundadır.

7) Yönetim uygun gördüğü takdirde İlanın her evresi iptal edilebilir.

8) İlanımıza http://www.aksaray.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

9) Müracaatlar şahsen yahut posta ile yapılabilir. Posta ile yapılacak müracaatların son müracaat tarihi mesai bitimine kadar müracaat yapılacak ilgili Üniteye ulaşması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen müddetler içinde yapılmayan ve eksik evraklı müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

blank blankni

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.