Aksaray Üniversitesi’nin içler acısı hâli! Kimse memnun değil

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) yaptığı Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda Türkiye’nin öğrenci başkenti olarak anılan Eskişehir ilk sırada yer alırken, Aksaray ise 64’üncü sırada yer aldı.
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) yaptığı Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nda Türkiye’nin öğrenci başkenti olarak anılan Eskişehir ilk sırada yer alırken, Aksaray ise 64’üncü sırada yer aldı.
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) istatistiklerine bağlı olarak 126’sı devlet ve 73’ü vakıf olmak üzere toplamda 199 üniversitede 2021-2022 öğretim yılında öğrenim gören 47 bin 682 öğrencinin katıldığı üniversitelere ilişkin tatminkârlık düzeylerini belirlemeyi amaçladıkları çalışmanın sonuçlarını yayınlandı.
Son dönemlerde tartışmaların odağı haline gelen Aksaray Üniversitesi’nde memnuniyetsizlik dikkat çekmeye başladı. Üniversite yönetiminin başarısızlığı ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması’nın sonuçlarına da yansıdı.
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarının gerçekleştirdiği araştırmada Aksaray Üniversitesi’nin iç hali ortaya çıktı. Öğrencilerin memnun olmadığı üniversiteden şehir de memnun değil.
ASÜ, 199 ÜNİVERSİTE ARASINDA 171’İNCİ SIRADA!
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen ve öğrenci memnuniyetlerinin ölçüldüğü araştırma raporunda Aksaray Üniversitesi (ASÜ) “Genel Memnuniyet Sıralaması” göstergesinde tüm üniversiteler arasında 171. sırada, devlet üniversiteleri arasında 110. sırada yer aldı.
199 üniversitenin değerlendirildiği araştırmada Aksaray Üniversitesi (ASÜ) memnuniyet alanlarına göre şu sıralarda yer aldı:
Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı Sıralaması: 174.
Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu Sıralaması: 178.
Akademik Destek ve İlgi Sıralaması: 159.
Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması: 140.
Öğrenme İmkanları ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralaması: 171.
Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralaması: 152.
2022 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması ile ilgili raporun tamamı için tıklayınız. (haberaksaray.com – Deniz Kurtoğlu)