Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 16°C
Açık
Aksaray
16°C
Açık
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C
Per 24°C

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’dan, Cumhuriyet Bayramı mesajı

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’dan, Cumhuriyet Bayramı mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
27 Ekim 2023 16:59

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Vali Kumbuzoğlu mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, her zaman barış ve huzuru tesis eden Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, Aziz Türk Milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesinin taçlanmış hali, bağımsızlık düşüncesiyle inşa edilen ve İstiklal Mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseridir. Onun için Cumhuriyetin ilanı, sadece yeni bir rejimin ilanı ya da sadece bir yönetim şekli değişikliği değildir. Cumhuriyet, yeniden dirilişin, yeni bir devletin ve en büyük sevdamızın adıdır.

Cumhuriyet, fazilettir, erdemdir, özgürlüktür. Cumhuriyet, bu topraklardaki varlığımızdır. Cumhuriyet, ay yıldızlı al bayrağımızın ebediyen dalgalanışıdır. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri, en kıymetli emanetidir…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz. Benim nâçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dediği Cumhuriyetimiz bugün yüz yaşında.

Bu ülkenin adı; saklı kahramanları, tarihi yeniden şekillendiriyor ve kurulduğu ilk günden bu yana, tarihten gelen misyonunu devam ettirmiş, dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdurların yegane umut kapısı olmuş Türkiye Cumhuriyeti, “İstiklalden İstikbale” sloganıyla şimdi, kendi yüzyılına, “Türkiye Yüzyılı”na hazırlanıyor.

Yokluklar içinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti bugün; yerli ve milli sanayi hamlesi ile kendi İHA, SİHA, tank ve helikopterlerini, yüz yıllık hayali olan kendi otomobilini üretiyor, uzaya kendi uydularını fırlatıyor, yurtta ve dünyada barışın teminatı oluyor.

Evet! Bütün bu çalışlarımızın ulvi bir gayesi var. Dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Çünkü; güçlü bir Türkiye, önce bölgesinde, sonra da tüm dünyada huzur, güven, adalet ve barışı tesis eder.

Sevgili gençler, Cumhuriyet; ilim ve ahlakın, adalet ve faziletin iktidarıdır. Ve Cumhuriyet, sizlere emanet edilmiştir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden aldığınız emaneti daha ileriye taşımalısınız. Bu da sadece ama sadece çok çalışmakla olur.

Değerli Aksaraylı hemşehrilerim, Cumhuriyet denilince, Aksaray için özel bir parantez açmak gerekir. Aksaray, Cumhuriyetin ilk şehirlerindendir. Aksaray, Milli Mücadeleye en çok destek veren şehirlerdendir. Aksaraylı hemşehrilerimizin dişiyle, tırnağıyla yaptırdığı Azmi Milli Un Fabrikası bunun yaşayan nişanesidir.

Aksaraylılar olarak, Ana Vatan, Mavi Vatan, Yeşil Vatan… Vatanın her türlüsüne sevdalıyız. Yeter ki üstünde ay yıldızlı al bayrağımız dalgalansın.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli Türk Milli Kültürüdür. “Bir tek şeye muhtacız, çalışkan olmak” prensibini daima göz önünde bulunduracağız. Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir. Bunun için zihnen ve bedenen ter dökmeye devam edeceğiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni daha nice yüzyıllar, nice bin yıllar yaşatacağız. Bizlere düşen vazife; atalarımızdan devraldığımız milli şuurla, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, kendi evlatlarımıza eksiksiz öğretmek, bunları hayat felsefesi haline getirmelerini sağlamaktır.

Bugünlere nasıl geldiğimizi asla unutmadan, milli benliğimize sahip çıkacak, insanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizi daha da büyüteceğimize, yücelteceğimize, onu insanlığın bir umut kaynağı olarak muhafaza edeceğimize söz veriyoruz…

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi sonsuz şükran, minnet ve rahmetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz.

Şanınla, şerefinle, bayrağınla, toprağınla, şehit ve gazilerinle nice yüz yıllara, nice bin yıllara Türkiye’m.

Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.