Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’ndan 18 Mart mesajı

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’ndan 18 Mart mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mart 2024 19:48

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Kumbuzoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi’nin milletimizin gönlünde müstesna bir yeri vardır.

Türk askeri, Çanakkale’ye savaşmak için değil adeta ölmek için gitmiştir. Çanakkale; askerine “Taarruzu değil, ölmeyi” emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin yanı sıra onların yanında omuz omuza mücadele veren ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin, taktik ve dehanın zaferidir. Bu emsalsiz zafer sayesinde, rengini şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır.

Necip Türk Milletinin evlatları olarak bizler de şehitlerimizin hatıralarını canımızdan aziz bilecek, uğruna canlarını feda ettikleri değerlere asla halel getirmeyeceğiz.

Devletimizin payidar, milletimizin bahtiyar olması için Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz. Bu uğurda ihtiyaç duyduğumuz asil kanın damarlarımızda mevcut olduğunu biliyoruz. Dünyadaki tüm mazlumlara bağımsızlık yolunda ilham kaynağı olan Çanakkale ruhu, bize her zaman güç verecek, birlik ve beraberliğimizin harcı olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve nice isimsiz kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

“Çanakkale ne bir yerdir ne de bir savaş, kazanılan,

Çanakkale bir vatandır, her Türk’ün yüreğinde atan.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.