Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray yeni Valisine kavuştu

1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valisi olarak atanan Aykut Pekmez görevine başladı..

Aksaray yeni Valisine kavuştu
Aksaray Anadolu AŞ
13 Haziran 2016 17:57
Valilik önünde gerçekleştirilen karşılama programına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Aykut Pekmez Valilik önünde protokol üyeleriyle selamlaştıktan sonra çevredeki vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla da selamlaşan Vali Pekmez daha sonra Makamında değerlendirmelerde bulundu.
Vali Aykut Pekmez yaptığı açıklamada: “ Hepinizin bildiği gibi 30.05.2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valiliğine atandım. Bugün de resmi olarak görevime başlamış oldum, şahsım ve İlimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederken, bizi bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere hükümetimize şükranlarımı sunuyorum.
Aksaray’a Vali olarak atanmaktan dolayı büyük onur duyduğumu ve bugünden itibaren Aksaray İlinin, Aksaraylı hemşerilerimizin hizmetkarı olacağımızı ifade etmek istiyorum.
Benim ilk görev yerim Bilecik-Yenipazar Kaymakamlığı idi, bildiğiniz gibi Bilecik Osmanlının kuruluş yeri ve Osmanlının manevi kurucularından Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatinde söylediği bir söz var “ İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın” bu anlamlı ve önemli söz bizim görev sürecimizde uygulamaya çalışacağımız bir nasihat olacak. Bu söz 2000’li yıllarda ortaya çıkan “Vatandaş odaklı kamu hizmeti” dediğimiz sistemin kısa özetidir. Yani biz esasen yeni dediğimiz sistemi 700 yıl önce uygulamaya başlamışız. Millet ve devlet birbirinin ayrılmaz parçasıdır. Ne milletsiz devlet, ne de devletsiz milletin var olması mümkün. Ama yeni devlet anlayışımızda milletin istekleri, ihtiyaçları ve menfaatleri bize yol gösterecek ve belirleyici olacaktır. Biz tüm çalışanlarımızla birlikte devletin güler yüzünü göstereceğiz.
Bundan yaklaşık 20 yıl önce bir vesile ile Aksaray’a gelmek kısmet olmuştu, daha sonra ise farklı bölgelerde 7 İlçede Kaymakamlık yaptım ama Aksaray’da veya komşu illerde görev yapmak kısmet olmadı, yani 20 yıl boyunca bir daha Aksaray’a gelmek kısmet olmamıştı, demek ki Vali olarak gelmek kısmette varmış.
Geçen 20 yıl boyunca Aksaray’ın yeni kurulan illerden olmasına rağmen (gerçi 1920-1933 arası il olma tecrübesi var) hızla geliştiğini ve kalkındığını memnuniyetle gördüm.
İl genelinde yaklaşık 400 sanayi tesisinde 10.000 çalışan ve 2015 yılında 185 milyon dolarlık ihracatı ile sanayimiz hem bölge hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor, bu katkının daha da artması, yeni sanayi tesislerinin açılması ve Organize Sanayi Bölgesinin genişlemesi için Valiliğimize düşen görevleri büyük bir gayretle yerine getireceğiz.
Tarım ve hayvancılıkda da İlimizin büyük bir potansiyelinin olduğunu gördüm. Birçok üründe ülke genelinde ilk 10’da yer alan üretimler var. Şekerpancarında 4., yonca ve kabak çekirdeğinde 3 üncü en büyük üretimi yapan İl durumundayız. Hayvan varlığı sayımız da azımsanmayacak bir miktarda. Tarımda sulu tarıma geçilmesi için hem mevcut devam eden projelerin bitirilmesi, hem de yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız.
2006 yılında kurulmasına yeni genç bir Üniversite olmasına rağmen bugün 20.000’den fazla öğrencisi ve 700 akademisyeni ile dinamik bir üniversiteye dönüşen Aksaray Üniversitemiz ve 80.000 öğrenci ve 5.000 öğretmenimiz ile ilk ve ortaöğretim kaynağımızla ülkemizin en önemli ihtiyacı olan yetişmiş insan gücü yetiştirme misyonunda hem fiziki, hem de kalite olarak iyi durumdayız ama bunu daha ileri noktalara taşımaya gayret edeceğiz.
Başta Ihlara Vadisi, Hasandağı olmak üzere tarihi binaları, türbeleri ve coğrafyası ile İlimizin önemli bir turizm potansiyeli var. Bu potansiyeli daha iyi değelendirmek için hem tanıtım, hem de konaklama ve altyapı hizmetlerine ihtiyaç duyuyoruz.
Kısaca söylemek gerekirse Aksaray’ı hak ettiği yere getirmek için, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için birlik, beraberlik içinde İl’in tüm unsurlarının katıldığı başta Milletvekillerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, müdürlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, İl Genel Meclisi üyelerimiz, muhtarlarımız kısaca tüm Aksaray olarak çalışacağız.
Ben Aksaray’ın hayrına gördüğüm her iş için gece-gündüz, yağmur-çamur, dere-tepe demeden yılmadan, yorulmadan çalışacağım. Bugüne kadar yapılan hizmetlerin üstüne bir tuğla-taş koymak için çalışacağız. Elbet benim tek başıma kaldırabileceğim taşın büyüklüğü belli, ama birlik, beraberlik içinde olursak Allah’ın izniyle kaldıramayacağımız taş, çözemeyeceğimiz sorun olmaz diye düşünüyorum.
Dün maalesef İsmail Yüksel kardeşimizi toprağa verdik, ben başta İsmail kardeşimiz olmak üzere tüm Şehitlerimize rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, bizler onlara minnettarız. Şehit yakınlarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu arada gazilerimize de acil şifa temenni ediyorum. Elbet şehit acısı içimimizi yakıyor ama bu saldırılar bizi yıldıramaz, ancak terörle mücadele azmimizi, kararlılığımızı arttırır. Ne yaparlarsa yapsınlar daha büyük bir gayretle son terörist ya hapse, ya mezara girene kadar mücadeleye devam edeceğiz.
Biz Malazgirt Şehitlerimiz ile bu toprakları vatan yaptık, Çanakkale ve Dumlupınar şehitlerimiz ile vatan olarak kalmasını sağladık. Nerdeyse her karış toprağında şehit kanı olan bu aziz vatanı 3-5 çapulcuya bırakacak değiliz. Bu mübarek Ramazan günlerinde bize bu acıyı yaşatanlara, yaşatılmasına sebep olanlara bunun hesabını hem bu dünyada hem de ahrette ut kat fazlasıyla soracağız, tüm milletimiz müsterih olsun, bu toprakları böldürmeyeceğiz, bunda kararlıyız.
Son olarak benden önce görev yapan tüm Valilerimize ve diğer tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum, özellikle unutmadan şuan Müsteşarımız olan Sayın Selami Altınok’un tüm Aksaraylı hemşerilerine selamları var, onu iletiyorum..
Tüm vatandaşlarımıza en derin saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu..
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.