Dolar 32,5140
Euro 34,5735
Altın 2.491,52
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Aksaray yoncası Türkiye’deki yarış atlarını besliyor

Aksaray yoncası Türkiye’deki yarış atlarını besliyor
Aksaray Anadolu AŞ
5 Haziran 2020 23:19

Aksaray’da üretilen ve protein değeri yüksek olan yoncalar Türkiye’deki yarış atlarını besliyor.

Kalitesiyle bilinen Aksaray yoncası ayrıca birçok ülkeye de ihraç ediliyor.Tarım ve hayvancılık sektöründeki üretimiyle ve kalitesiyle birçok alanda ülke genelinde ön sıralarda yer alan Aksaray’da üretilen yoncalar dünyaca ünlü yarış atlarını besliyor. Aksaray’da üretilen ve protein değeri yüksek olduğu için tercih edilen yoncalar ayrıca birçok ülkeye de ihraç ediliyor.

Dünyanın en kaliteli yarış atlarının Aksaray yoncasıyla beslendiğini ifade eden Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Dünyanın en kaliteli yarış atları Aksaray yoncasıyla besleniyor. Türkiye’de yarışan atların Aksaray yoncasını yediğini ve üreticilerimizin de oraya gönderdiğini biliyoruz. Bunun da protein değerinin ciddi şekilde yüksek olduğundan dolayı bu tarz hayvanlara iyi ve yarayışlı olduğundan dolayı, daha zinde tuttuğu için Aksaray yoncasını yediriyorlar ve tercih ediyorlar” dedi.

Yonca üreticisi Ümmet Yıldız (40), özellikle Ortadoğu ülkelerinden yonca talebinin olduğunu ve ihraç ettiklerini belirterek, “Aksarayımızın yoncası çok kaliteli, birinci sınıf yonca üretiyoruz. Aksaray’dan yoncalarımızı Katar, Ürdün gibi Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Kalite yönünden, protein yönünden Aksaray’ın yoncaları bir numara. Türkiye’de de bir numara olarak seçildi. Protein değeri 17-18 arasında değişiyor. Yonca için de bizi arıyorlar. Şu an İstanbul distribütörü aradı, 10 gün içinde geleceğini, görüşeceğini söyledi. Yonca için talep çok. Özellikle Suudi Arabistan’dan yonca talebi çok fazla” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.