Dolar 32,5354
Euro 34,9280
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Az Bulutlu
Aksaray
27°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Aksaray’a 6 bin kişilik 4 ayrı yurt yapılacak

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’yu makamında ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Karatay, Aksaray’a 6 bin kişilik 4 ayrı yurt yapılacağı müjdesini verdi..

Aksaray’a 6 bin kişilik 4 ayrı yurt yapılacak
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2015 17:30

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’yu makamında ziyaret ederek Aksaray’ın yurt konusundaki çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Genel Müdür Aksu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İl Başkan Abdulkadir Karatay Aksaray’da öğrencilerin barınma sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

Aksaray’da kısmi olarak öğrencilerin barınmasında yurt sorunu olduğunu belirten İl Başkanı Karatay, Aksaray’a Kredi Yurtlar Kurumu’nun yaptığı anlaşma kapsamında 4 ayrı yurt binası yapılacağını ve toplam 6 bin kapasiteli olacağını söyledi. Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) her geçen yıl öğrenci sayısının hızla arttığına dikkat çeken İl Başkanı, “Aksaray üniversitemiz kurulduğu günden bu yana hızla gelişmesini tamamlıyor. Her yıl yeniliklerle yeni bir eğitim öğretim yılına başlayan üniversitemiz Türkiye’de de öğrenciler tarafından oldukça yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Hal böyle olunca mevcut özel ve KYK yurtlarımız dönem itibari ile yetersiz kalabiliyor. Bu sorunun çözülmesi, Aksaray’da eğitim öğretim gören öğrencilerimizin barınma sorununun ortadan kalması için KYK gerekli çalışmaları başlattı.

AK Parti olarak bu çalışmaların an be an takipçisiyiz. Allah izin verirse yeni yapılacak 4 ayrı ve 6 bin kişilik yurtlarımız ile birlikte öğrencilerimizin yurt sorunu tamamen ortadan kalkacak. Burada emeği geçen KYK Genel Müdürümüz Aksu’ya teşekkür ediyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.