Dolar 32,5332
Euro 34,8687
Altın 2.435,44
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

Aksaray’a Süt Analiz Laboratuvarı açıldı

Aksaray’a Süt Analiz Laboratuvarı açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ekim 2020 15:39

Aksaray Süt Üreticileri Birliği süt analiz laboratuvarı açıldı.

Açılışı Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptı. Aksaray’da 8 bin süt üreticisinin sütleri ücretsiz olarak tahlil olacak.

Aksaray Süt Üreticileri Birliği’nin süt tahlil laboratuvarının açılışında konuşan Belediye Başkanı Evren Dinçer, 2006 yılında kurulmuş ve faaliyetlerine devam ediyor. Aksaray süt üretiminde hayvancılık faaliyetlerinde ülkemizin ön sıralarında yer alan bir ilimizdir. Aksaray hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerini yoğun bir şekilde yerine getiriliyor. Aksaray ekonomisinde önemli bir bölümünün paydasını oluşturuyor. Bu üretilen ürünlerin analiz edilmesi, sağlık koşullarına uygun olup olmadığını değerlendirilmesi ve tetkik edilmesi de önem arz ediyor. Sağ olsunlar.

Merkez Süt Üretici Birliği bu konuda inisiyatif kullanarak laboratuvar açıyor. Bu açılışı hep birlikte yapacağız. Laboratuvardan tüm süt üreticileri ücretsiz olarak faydalanacaklar. Sütlerini analiz ettirecekler. Aksaray’da çok önemli bir Kamu hizmeti yerine getirilmiş olacaktır.

Aksaray’da 8 bine yakın süt üreticisinin olduğunu öğrendik. Bu üreticilerimiz her geçen gün de artıyor. Hükümetimiz bu üreticilere krediler sağlıyor. Onlara destekler veriyor. Yine insanların üretime katkı sağlamalarını istiyoruz. Hayvan üreticilerine önemli bir kredi desteği sağlandı. Bunlar birleştiği zaman Aksaray’ımızda her geçen gün süt üretimi artıyor. Çok önemli bir sektör olduğunu biliyoruz. Desteklenmesi gereken bir sektör olduğunu biliyoruz. Süt laboratuvarının açılmasından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Aksaray Belediyesi olarak bu çalışmaların bu faaliyetlerin her zaman yanındayım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aksaray için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SÜT TAHLİLLERİ ÜCRETSİZ YAPILACAK

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin’de konuşmasında, Aksaray da 8000 üreticinin süt tahlilleri burada ücretsiz olarak yapılacaktır. Yapılacak tahlillerde sütlerin beklenen kalitede olması ile birlikte üreticiler devletimizden daha fazla destekleme alacaklardır. Süt tahlil laboratuvarının açılmasında Aksaray Belediyesinin tüm çalışanları kendi işleriymiş gibi çalışıp ruhsatı almamızda emek verdiler. Buradan Maliye defterdarlık çalışanlarına, Ticaret ve Sanayi Odası çalışanlarına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanlarına laboratuvarımızın açılmasında emek verdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum.

Aksaray süt üreticileri birliği laboratuvarı ticari bir laboratuvar değildir. Yaptığımız hizmetlerin tamamı ücretsizdir. Bundan sonra da yapacağımız tüm hizmetleri Aksaray’ımızdaki 8000 süt üreticisine ücretsiz olarak yapılacaktır. Burası bir hizmet birliğidir. Vatandaşlarımız Sokak Sütçüler’in den süt alıyorlar aman hileli mi diye endişesi olmasınlar. O sütlerin de tahlillerini ücretsiz olarak yapabiliriz. Vatandaşlarımızın sütlerini kullanırken gönül rahatlığı ile içmelerini sağlamak istiyoruz.

Ülkemizin, Akdeniz’de ve Karadeniz’de Sismik araştırma gemilerinin olduğunu da belirten Esat Zengin verdiği örnekle bu Sismik araştırma gemileri yeraltında doğalgazın durumunu incelerken, bizler de burada sütün incelemesini yapıyoruz. Aksaray’daki sütlerin tamamının yağ, protein ve kuru madde ölçümlerini rapor halinde ortaya çıkarıyoruz. Burada açılışına katılan ile ruhsatın verilmesinde emeği geçen belediye başkanımız Evren Dinçer’e teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Aksaray Süt Üreticileri Birliğinin süt tahlil laboratuvarının açılışı Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından gerçekleştirildi. Burada sütlerin nasıl tahlil yapıldığı da örnek olarak uygulandı..

blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.