Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Aksaray’da 239 kişiye Yetiştiricilik Belgesi verildi

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde 12 gruptan oluşan Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi..

Aksaray’da 239 kişiye Yetiştiricilik Belgesi verildi
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mayıs 2017 00:02

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde 12 gruptan oluşan Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.

239 kursiyerin katıldığı ve toplam 80 saat süren kursta; Süt İnekleri ve Buzağıların bakım ve beslenmesi, sağım teknikleri, süt verimini etkileyen faktörler, damızlık seçimi, hayvan hastalıkları, korunma yöntemleri, sığır barınakları-yem bitkileri/hazırlama, sığırlarda koruyucu aşılama programları ve rasyon hazırlama gibi konu başlıklarında eğitimler verildi. Son olarak Aksaray İli Merkeze bağlı Gözlükuyu Köyünde 12.04.2017/25.04.2017 tarihleri arasında Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.

“Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi” kapsamında düzenlenen kurslar ile Geleneksel yöntemlerden daha farklı olarak etkin ve modern yöntemlerin kullanılması ve daha karlı-verimli bir şekilde hayvancılığın yapılabilmesini amaçlıyoruz. Hedefimiz modern tarım teknikleri ve sürekli teknolojide yaşanan değişimler doğrultusunda İŞKUR aracılığıyla Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde kurslarımızı arttırmaktır. İŞKUR olarak kursiyerlerimize toplamda 10 gün/80 ders saati süren Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kurslarımız boyunca Genel Sağlık Sigortasını yatırıyoruz ve 25 TL. cep harçlığı veriyoruz. Kursiyerlerimiz öğrendiklerini uygulamaya geçirdiklerinde gerek tarımsal gelişmelere gerekse ekonomiye katkı sağlanacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.