Dolar 32,5522
Euro 34,9049
Altın 2.427,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 28°C

Aksaray’da 32 kişi itikafa girdi

Ramazan ayının son 10 gününde ibadet etmek, Kadir gecesini yakalamak ve ihya etmek için Aksaray’da Ulu Cami ve Somuncu Baba Camii’nde 32 kişi itikafa girdi..

Aksaray’da 32 kişi itikafa girdi
Aksaray Anadolu AŞ
27 Haziran 2016 19:23

Günlerini camilerde ibadet ederek geçiren vatandaşlar, zorunlu haller dışında dışarı çıkmayarak, İl müftüğünce kendilerine tahsis edilen bölümlerde iftar ve sahur yapıyor.

İtikafta bulunan ve 5 yıldır Aksaray’da itikafa girdiklerini aktaran Musa Erdoğan, itikaf sünnetinin çok kuvvetli bir sünnet olduğunu söyleyerek, Hz.Muhammed (S.A.V) itikaf sünnetini hiç terk etmediğini belirti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verid:

“Dolayısıyla biz de Peygamber Efendimizin bu sünnetini ihya etmek için itikafa girdik. Peygamber Efendimiz bir hadisinde ‘Kim benim unutulmuş bir sünnetimi yerine getirirse, beni sevmiş olur. Beni seven kimse de cennette benimle birlikte olur.’ diye buyurdu. Biz de Peygamber Efendimizin bu müjdesine nail olmak için itikafı gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Ömer Faruk Kökçe ise itifakı gerçekleştirmek için Antalya’dan geldiğini ifade ederek, “Efendimizin sünnetini yerine getirmek için buraya gelmiş bulunmaktayım. Kendi memleketimde de girebilirdim. Fakat orada ki ortamdan kopup, başka tanımadığım insanlarla Allah’ı anmak için buraya geldim” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.