Dolar 32,3783
Euro 34,6738
Altın 2.410,90
BİST 10.103,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 16°C

Aksaray’da 5’inci Kitap Günleri başladı

Aksaray’da 5’inci Kitap Günleri başladı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Ekim 2023 15:47

Aksaray Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi buluşturan “Aksaray Kitap Günleri”, Pazar Pazarı fuar alanında büyük coşkuyla başladı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Başta Aksaray’ımız olmak üzere bölge illerden 7’den 70’e tüm kitapseverleri 22 Ekim’e kadar devam edecek Aksaray Kitap Günleri’ne davet ediyorum” dedi.

Aksaray Kitap Günleri ilk günden binlerce Kitapseveri ağırladı. İlginin bu denli yoğun olmasına duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dinçer; ” Aksaray Kitap Günleri hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ile bugün başladı. İlgilin böylesine yoğun olması bizi çok sevindiriyor. Şehrimiz her zaman bilginin ve eğitimin merkezi olmuştur. Aksaray 11 Bin yıllık tarihi ve medeniyetlerin beşiği olması bu bölgede bilgiyi ve kitapları her dönem önemli hale getirmiştir. Aksaray’daki medrese ve külliyeler sayesinde çok sayıda âlim ve yazar bu topraklarından Anadolu’ya yayılmış ve önemli işlere imza atmışlardır. Günümüzde kitaplara ulaşmak her ne kadar kolay olsa da, kitap fuarları çeşitlilik ve yazarlarla birebir temas açısından önem taşımaktadır. Aksaray Kitap Günleri 29 yazar, 95 yayınevi ve 500 bin üzerinde kitap ile 22 Ekime kadar Kitapseverleri bekliyor. Bu etkinliğe tüm hemşerilerimizi bekliyorum.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.