Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Açık
Aksaray
29°C
Açık
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 27°C

Aksaray’da 7 yılda 1468 metruk yapının yıkımı gerçekleşti

Aksaray’da 7 yılda 1468 metruk yapının yıkımı gerçekleşti
28 Aralık 2025 02:16

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kentin estetik görünümünü korumak ve vatandaşların can ile mal güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen metruk yapılarla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından 2025 yılı içerisinde 240 riskli yapının daha yıkımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Aksaray Belediyesi, şehir genelinde yapısal bütünlüğünü kaybederek risk oluşturan metruk binaların yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Aksaray Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından uzun süredir kullanılmayan, çökme ve yangın riski taşıyan, çevre güvenliğini tehdit eden 240 metruk binanın yıkımı 2025 yılı içerisinde gerçekleştirildi.

Yapısal bütünlüğü bozulan ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapılarla ilgili yürütülen çalışmalar doğrultusunda 2019 yılında 172, 2020 yılında 239, 2021 yılında 237, 2022 yılında 189, 2023 yılında 219, 2024 yılında 172 ve 2025 yılında 240 olmak üzere son 7 yılda toplam 1468 metruk yapı yıkılarak ortadan kaldırıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, güvenli, modern ve yaşanabilir bir şehir için risk oluşturan yapıların ortadan kaldırılmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı ve sürecin planlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizdi. Başkan Dinçer ayrıca, metruk yapı tespit çalışmalarının şehir genelinde sürdüğünü, yeni yıkım programlarının da hazırlık aşamasında olduğunu duyurdu.

Başkan Dinçer açıklamasının devamında, metruk yapıların yalnızca fiziki bir risk değil, aynı zamanda sosyal açıdan da olumsuz sonuçlara zemin hazırladığını hatırlatarak “Yıkım sürecini tamamen mevzuat çerçevesinde ve büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Tespit edilen metruk yapılar, öncelikle ilgili birimlerimiz tarafından detaylı şekilde inceleniyor. Mülkiyet durumları ve yasal süreçler tamamlandıktan sonra yıkımlar gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sırasında çevre güvenliğini en üst seviyede tutuyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için tüm önlemleri alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şehir yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların sürdürüldüğü ve metruk yapı yıkımlarının da tamamen kamu yararı gözetilerek gerçekleştirildiği ifade edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.