Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Aksaray’da Aile Hekimi’ne yapılan şiddet protesto edildi

Aksaray’da bir aile sağlığı merkezinde meydana gelen sağlık görevlisine saldırı olayının ardından sendika ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek basın açıklaması yaptı..

Aksaray’da Aile Hekimi’ne yapılan şiddet protesto edildi
Aksaray Anadolu AŞ
30 Mart 2016 02:29

Aile Hekimleri Derneği, Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen, Tabip Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası Anadolu Şubesi Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde ortaklaşa basın açıklaması yaptı. Çok sayıda sağlıkçının katıldığı basın açıklamasında sağlık alanında yaşanan şiddete tepki göstermek isteyen sağlıkçılar ellerinde pankartlarla tepkisini gösterdi.

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, Ömer Kaşif Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Aile Hekimi Dr. M. Gürkan Turan’a yapılan saldırıya sessiz kalmamak için açıklama yapma gereği duyduklarını belirterek, “Her geçen gün toplumun birçok alanında olduğu gibi sağlık sektöründe de şiddetin arttığı bilinmektedir. Diğer iş alanlarına göre şiddetin sağlık alanında da ortaya çıktığını hatta her geçen gün katlanarak arttığını görmekteyiz. Bunlardan birisi de 24 Mart 2016 tarihinde Aksaray’da yaşanmıştır. Ömer Kaşif Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Aile Hekimi Dr. M. Gürkan Turan’a yapılan darp olayında sessiz kalmamak, meslektaşımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Şiddet asla müsamaha gösterilecek bir olgu değildir. Şiddet karşısında hiç kimse sessiz kalma hakkına sahip değildir. Toplumun bütün kesimleri şiddeti engellemek için seferber olmalı ve tepkisiz kalmamalıdır. Ülkemizde şiddet bir sosyal sorun haline gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN)’nin birlikte yaptırdığı bir araştırmaya göre sağlık çalışanlarının %50’sinden fazlası mesleklerini uyguladıkları her hangi bir zamanda şiddete maruz kalmaktadırlar. Görülebileceği gibi aile hekimliği çalışanları bu şiddetten nasibini fazla miktarda almaktadırlar. Şiddet çoğu zaman sözlü bazen de fiziksel olarak yapılmaktadır. Hastaların sağlık çalışanlarının yoğun iş temposunu görmezden gelerek sadece, muayene olacağı ve ilacını yazdırıp gideceği yer olarak görmekten vazgeçmemesi, geldiğinde anında işini gördürüp gitme istemi ile saldırganlaşması sıkça yaşanan sorunlardandır” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.