Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
BİST 9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Aksaray’da akıllı bisiklet uygulaması yoğun ilgi görüyor

Aksaray’da akıllı bisiklet uygulaması yoğun ilgi görüyor
Aksaray Anadolu AŞ
18 Temmuz 2022 13:44

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in doğa dostu projelerinden olan Akıllı Bisiklet istasyonlarında kiralama sayısı 50 bine yaklaştı.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in doğa dostu projelerinden olan Akıllı Bisiklet istasyonlarında kiralama sayısı 50 bine yaklaştı.

Akıllı bisiklet uygulama projesi AKBİS’in hayata geçmesi ile son derece kullanışlı bir ulaşım türü olan bisikletli ulaşım dönemi başlamış oldu. Zamandan tasarruf sağlanması öngörülen proje vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Sağlıklı, güvenli ve ekonomik ulaşım türü olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması adına 11 istasyonda bulunan 120 bisiklet üyeler tarafından sevilerek kullanılıyor. Sistem üzerinden giriş yapan vatandaşları üye olarak bisikletleri kullanabiliyor.

Şu ana kadar sisteme kayıtlı üye sayısı 13 bin 417’ye ulaştı. 48 bin 503 kiralamanın yapıldığı proje ile vatandaşlar güvenle ve keyifle bisiklet kullanabiliyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Akıllı Bisiklet Yolları ve İstasyonları projesi ile ilgili yaptığı açıklamada istasyonların yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekti. Çevreci ve doğa dostu projeleri şehre kazandırmanın mutluluk verdiğini belirtti..

YORUMLAR
  1. blank Hasan Yar dedi ki:

    Bisiklet sahipliği ve kullanımı bir kültür meselesidir.
    AKBIS projesinin insanımızın doğaya ve içinde yaşayanlara onlarca faydası olan bisiklet kültürünü içselleştirmesine katkısı olması temennisiyle,