Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da atabarı oynandı

Aksaray’da atabarı oynandı
Aksaray Anadolu AŞ
20 Mayıs 2019 12:48

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Halk Oyunları Birlik Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte saat 19.19’da, 81 ilde ve 19 ülkede eş zamanlı atabarı oynandı.

Aksaray’da etkinliğin adresi olan 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Milli Mücadelenin 100. Yılında yaklaşık 100 kişi atabarı oynadı.

19 ÜLKE 81 İL’DE AYNI ANDA ATABARI OYNANDI

Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında, 19 Ülke 81 ilde aynı anda Atabarı oynandı.

Aksaray’da Valilik önünde çok sayıda öğrenci ve vatandaşımız atabarı oyununa eşlik etti. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte coşku hat safhadaydı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Halk Oyunları Birlik Platformu işbirliğinde “Dünya Atabarı Oynuyor” etkinliği Valimiz Sayın Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi. Kızı Sümeyye Mantı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’ın katılımıyla 15 Temmuz Milli İrade Meydanında gerçekleştirildi. Vali Ali Mantı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ekiplerle beraber atabarı oyununa eşlik ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.