Dolar 32,5496
Euro 34,8923
Altın 2.431,36
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Aksaray’da demokrasi nöbeti devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 81 ilde olduğu gibi Aksaray’da da vatandaşların milli irade nöbeti sürüyor..

Aksaray’da demokrasi nöbeti devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
21 Temmuz 2016 21:57

FETÖ/PDY tarafından Türkiye’ye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen vatandaşların demokrasi nöbetleri devam ediyor. Aksaray’da köylülerde yüzlerce araçlık konvoylarla kent merkezine gelerek meydanları doldurdu.

Aksaray Bayıraltı köyleri, Ankara güzergahında düzenlenen programa Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, Bağlıkaya Belediye Başkanı Davut Çalışkan, Bağlıkaya Kooperatif Başkanı Mustafa Çakır, Ak Parti Bağlıkaya Belde Başkanı Hüseyin Cansu ve Bağlıkayalı vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, “Hepimiz bu vatan için Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirdik. Hepimiz ay yıldızlı bayrağımızın altında Cumhurbaşkanımızı desteklemek, Milli İradeye sahip çıkmak için meydanlardayız. Aksaray’ın, Bağlıkaya’nın coşkusunu görüyoruz. Demokrasi kalesi olarak demokrasimize ve milli irademize nasıl sahip çıkıldığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın “meydanlara çıkın” emriyle bütün Hemşehrilerimiz Allah’ımıza şükürler olsun ki bu meydanı doldurdu. Ne olursa olsun insanlar vatan nöbetini, demokrasi nöbetini bırakmıyor. Herkes Meydanlarda. Aksaraylı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu vatanın kurtuluşunda nasıl kahramanca öncü oldularsa, darbe kapılarının kapatılmasında da yine meydanlarda öncü olmaya devam ediyorlar” dedi.

Özkök, konuşmasına şöyle devam etti; “Ben buradan öncelikle Başkomutan Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, vekillerimizi, Emniyet ve TSK’daki imanlı ve inançlı güvenlik güçlerimizi ve en önemlisi milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimine kalkışanların tanklarının önüne set oluşturan ve akabinde demokrasi nöbeti tutan asil Türk halkını kutluyor saygılar sunuyorum.”

Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu belirterek, “Dava kutsal, bu davada hareket sadece Türkiye değil, İslam ülkelerine ağabeylik yapmış olan bir ülkeye yapılan hakarettir. Darbe demiyorum ben buna. Günlerdir ihanet sözleri ediliyor. Bir insanın ihanet edebilmesi için giymiş olduğu üniforma Türk, asker üniforması olsun ki ihanet etsin. Bu şerefsizler ihanet etmedi. Bunlar ermeni, ihanet etmek için önce Türk olmak lazım. Aynı hareketler Arabistan’da, Ürdün’de ve diğer bazı yerlerde de oldu. Buna emin olun ki bu darbeleri engelleyen bizim MİT’imizdir. Biz sadece FETÖ terör örgütüne karşı mücadele vermiyoruz. Amerika, İsrail, İngiliz, CIA, Mossat, biz 7 düvelde değil 70 düvelde mücadele veriyoruz. Allah inananların yanında” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık bin araçlık konvoy bağlı kaya kasabasından Aksaray hükümet meydanına milli irade nöbeti ve demokrasiye sahip çıkmak için hareket etti. Yapılan konvoyun büyük bir çoğunluğunun kamyon olması dikkatlerden kaçmadı. Program Aksaray hükümet meydanında gecenin geç saatlerine kadar devam etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.