Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 16°C
Açık
Aksaray
16°C
Açık
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 26°C

Aksaray’da dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi

Aksaray’da dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi
Aksaray Anadolu AŞ
23 Mayıs 2023 18:58

Aksaray’ın Yeşiltepe ve Yeşilova beldelerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

Aksaray’ın Yeşiltepe ve Yeşilova beldelerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

Bugün öğleden sonra etkili olan dolu yağışı tarım ürünleri ekili olan arazilere zarar verdi.

Yağışın fazla olması nedeniyle bölgede bulunan ay çekirdeği ekili arazileri etkiledi.

Yağış sonrasında açıklama yapan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Öğleden sonra gerçekleşen dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören tüm Yeşiltepeli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk aldığımız bilgiler yağışın bölgesel gerçekleştiği yönünde. Temennimiz ve duamız en az hasarla bu yağışın geçmesi. Üreticilerimizin, hasar tespit çalışmalarını yürütmek üzere Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ya da Ziraat Odamıza bildirim yapmaları önemle rica olunur” dedi.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bülent Saklav da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün öğleden sonra gerçekleşen dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören tüm Yeşiltepeli ve Yeşilovalı üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Üreticilerimize ait ekili arazilerin hasar tespit çalışmaları İl Müdürlüğümüz ve Aksaray Ziraat Odamızın ekiplerince yapılmaya başlanmıştır. Rabbim her türlü afetlerden korusun inşallah” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.