Aksaray’da ekmek 15 TL oldu!
Aksaray’da ekmek fiyatları artırıldı. Yeni tarifeye göre, 20 Nisan’dan itibaren daha önce 12 liradan satılan 200 gram ekmek, 220 gram olarak 15 liradan satışa sunulacak.
Aksaray Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, son dönemde enerji maliyetlerindeki artışların fırın esnafını ciddi şekilde etkilediğini söyledi.
Altınsoy, “220 gram ekmek 15 lira oldu. Ancak doğal gaza yaklaşık yüzde 25, elektriğe de benzer oranda zam geldi. Yapılan bu artış maliyetleri karşılamaya yetmiyor. Bu fiyatlarla ayakta kalmak oldukça zor” ifadelerini kullandı.
Sektör temsilcileri ayrıca un, maya ve işçilik giderlerindeki yükselişe de dikkat çekerek, özellikle küçük ölçekli fırınların ekonomik baskı altında olduğunu vurguladı. Artan maliyetlerin sürdürülebilirlik açısından yeni düzenlemeleri gündeme getirebileceği belirtildi..
