Dolar 32,4916
Euro 34,5974
Altın 2.487,83
BİST 9.569,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Aksaray’da film ve dizi turizmi yaygınlaşıyor

Binlerce yıllık tarihi geçmişi ve köklü kültürel birikimleri olan Aksaray’da film ve dizi turizminin yaygınlaşması için Aksaray Belediyesi imkanlarını seferber ediyor.

Aksaray’da film ve dizi turizmi yaygınlaşıyor
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2021 14:14

Şehrin ulusal ve uluslar arasında alanlarda tanınmasında sanatsal faaliyetlerin önemli olduğu bilinci ile çalışmalar yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’da çekilebilecek dizi ve filmler için her türlü desteği veriyor.

blank

Aksaray Belediyesi geçtiğimiz günlerde çekimleri yapılan Bozkır Arslanı Celaleddin isimli diziye ev sahipliği yapmıştı. Dizinin çekimleri tamamlanarak yayına girdi. ATV ekranlarında yayınlanması ile birlikte ülke genelinde izlenilen dizi Özbekistan ve 26 farklı ülkede izleyici ile buluşacak. Dizinin çekimlerinin Aksaray’da yapılması sebebi ile izleyicilerin Aksaray’ın tarihi, kültürü ve turistlik mekanlarına olan merakları da arttı. Bu tür projelerin yaygınlaşmasının şehrin gelişimine ve büyümesine olumlu katkı sunması bekleniyor.

blank

Belediye Başkanı Evren Dinçer dizi ve filmlerin Aksaray’da çekilmesinin şehre sağlayacağı avantajları değerlendirirken şu ifadeleri kullandı;

“Son yıllarda dizilerin ve filmlerin çekim mekanlarının Anadolu’ya taşınması iç turizmde yeni bir akım oluşturdu. Kültür turizminde uzmanlaşan birçok firma, tur programlarını artık günün popüler dizilerine göre düzenliyor. Tur güzergahlarına dizilerin setleri, oyuncuların kaldıkları oteller, yemeğe gittikleri restoranlar ekleniyor. Şehrimizin bu alanda da avantajlarını en güzel şekilde değerlendirmesi için çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizde en son çekimi yapılan ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’ isimli dizi yayına girdi. Dizinin çekimleri esnasında şehrimizin tanıtımı en güzel şekilde yapıldı. Bizler yerel yönetimler olarak bu alanda şehrimizin tercih edilecek bir yer olması için gayretle çalışıyoruz. ” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.