Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da gençler İHA ve SİHA eğitimi alacak

Aksaray’da gençler İHA ve SİHA eğitimi alacak
Aksaray Anadolu AŞ
27 Ekim 2020 13:04

Aksaray Belediyesi tarafından Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı içerisinde yapılan Aksaray Bilim Merkezinde gençler bilim ve teknolojiyle buluşacak.

Bilim Merkezinde, gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkân oluşturuldu. Gençlerin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri için tüm imkânların sağlandığı Bilim Merkezinde, İHA ve SİHA eğitimleri ve ilgili kurslar düzenlenecek. Burada verilen eğitimlerle gençlerin insansız hava aracı veya model uçak teknolojisini öğrenme, uçurma yeteneğini kazanma ve üretiminde rol alma yeteneği kazandırılacak. Ayrıca gençler bu alanda kurulan laboratuvarları AR-GE amaçlı kullanarak geleceğe yönelik yüksek teknoloji imkanlarıyla üretim yapma becerisi elde edecek.

Gençlik Merkezinin hizmete açılması ile Gençlerin yeni uğrak noktası olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada;

“Sürekli gelişen bir dünyada gençlerin de kendilerini geliştirmeleri için onlara imkân sunulması gerekir. Bizler de gençlerin kendilerini geliştirebilme imkânı bulabilecekleri bir Bilim merkezi tasarladık. Yaptığımız bu çalışmayı gençlerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda onlardan fikir alarak dizayn ettik. Hazırlıklarımızın tamamlanması ile birlikte açacağımız bilim merkezimiz gençler için yeni cazibe noktası olacak.’’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.