Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray’da İlköğretim Haftası kutlandı

Aksaray’da İlköğretim Haftası kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Eylül 2018 22:33

Aksaray’da ‘İlköğretim Haftası’ Emlak Kredi İlkokulunda düzenlenen kutlama etkinliği başladı.

Okul bahçesinde yapılan kutlama etkinliğine AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Eğitim Bir Sen Başkanı Murat Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Müftüsü Cemalettin Bal, Defterdar Uğur Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenci velilileri katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, okula başlayan tüm öğrencilerin ilköğretim haftasını kutladı.

Daha sonra kürsüye gelerek kısa bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise “Çocuklarımıza sosyal hayatta saygıyı, sevgiyi, millet ve ülke sevgisini, öğreten tek yer okuldur. Eğitim bir milleti özgür, bağımsız ve sosyal toplum halinde yaşatır. Eğitimin hayatımız boyunca ne kadar önemli bir süreç olduğunu unutmamalıyız. Ayrıca öğrencilerimize iyi bir gelecek hazırlayan ve onları yetiştiren öğretmenlerimize ve milli eğitim camiasına teşekkür etmek istiyorum. Herkese başarı dolu bir yıl diliyorum” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise Devletin ve hükümetin destekleriyle ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da okul ve derslik yapımının devam ettiğini söyledi. Milletvekili Aydoğdu, her öğretmene düşen öğrenci sayısının gelişmiş ülke seviyesinde olduğunu hatırlatarak çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen nitelikli ve kaliteli bir eğitim için her türlü yatırımların süreceğini işaret etti.

Vali Aykut Pekmez, yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını yaşayan öğrencilerle mutluluğunu paylaştığını söyleyerek “Öğrencilerimiz iyi fiziki şartlarda temiz ve ferah bir ortamda öğrenimlerini sürdürüyor. Her zaman öğrencilerimize pırıl bir pırıl bir gelecek hazırlama gayretindeyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler okul bahçesinde halk oyunları oynadı. Günün anlam ve değerini belirten konuşmayı yine öğrenciler yaptı.

İlk zili çaldı

Okul giriş kapısında protokol üyeleri katılımı ile 2018 2019 eğitim ve öğretim yılının ilk dersi zilini Vali Aykut Pekmez çaldı. Kitapları sıralarında hazır bekleyen öğrenciler, sınıflarındaki yerlerini aldı. Protokol üyeleri dersliklerde öğrencileri ziyaret ederek onlarla tek tek ilgilendiler.ç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.