Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray’da insansız hava aracı kullanımı yasaklandı

İnsansız Hava Araçları ile azami kalkış ağırlığı 500 gr’dan az olan İnsansız Hava Araçlarının Aksaray Valiliği’nce belirlenen yasaklı mahaller üzerinde uçuş yapmaları yasaklandı..

Aksaray’da insansız hava aracı kullanımı yasaklandı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Nisan 2016 01:44

Valilik tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; “Valilik/Kaymakamlık Binaları ve Lojmanları,
Askeri Bölgeler, İl ve İlçe Jandarma K.lıkları ile Jandarma Karakol Komutanlıkları, Adliye Binası ve Lojmanları, Cezaevi Yerleşkesi, İl Emniyet Müdürlüğü, bina, tesis ve lojmanları ile Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait bina, tesis ve lojmanları İHA0 VE İHA1 sınıfı İHA’ların; sportif ve amatör amaçlı gerçekleştireceği uçuşlarla ilgili olara, SHGM Talimatının 18. Maddesinde yer alan bölgeler haricinde gerçekleştirecekleri uçuşlar için SHGM’den izin alınmasına gerek olmadığı hükme bağlanmıştır. Her ne kadar bu tür uçuşlar Genel Müdürlük iznine bağlı olmasa da; yasaklanan bölgeler haricinde gerçekleştirilecek uçuşlar için, uçuştan en az 24 saat önce İHA uçuşunu gerçekleştirecek kullanıcı tarafından kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunulacaktır. Bu bildirimde, uçuşla ilgili “yer, zaman, süre ve irtifa” bilgilerinin yer alması esastır. Meskun mahal ve kalabalık veya çok kalabalık bölgelerde yapılacak İHA0 ve İHA1 sınıfı İHA’ların uçuşlarıyla ilgili olarak; uçuşun yapılacağı günün 5 iş günü öncesinden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında yer alan Uçuş İzni Talep Formu doldurularak izin alınacak ve alınan inçin bir çıktısı uçuştan en az 24 saat önce kolluk kuvvetlerine ibraz edilecektir. Kolluk birimlerince tespiti halinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. İzne tabi olmayan uçuşların Kolluk kuvvetlerine bildirim yapılmadan gerçekleştirilmesi halinde üç aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” hükmü çerçevesinde yasal işlem yapılacaktır” denildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.