Dolar 32,6004
Euro 34,8280
Altın 2.491,99
BİST 9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Aksaray’da istihdam rakamları yüz güldürüyor

İlimizde her geçen gün istihdamda yüzleri güldüren gelişmeler yaşanıyor.

Aksaray’da istihdam rakamları yüz güldürüyor
Aksaray Anadolu AŞ
14 Nisan 2017 00:10

İlimizde her geçen gün istihdamda yüzleri güldüren gelişmeler yaşanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatları ile başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında Toplum Yararına Programı ile 1.138 kişi İşbaşı Eğitim Programı ile 350 kişi artı istihdam teşvik ile 3.084 kişi işbaşı gerçekleştirdiler.

Aksaray’da toplamda 4.572 kişi istihdam edildi hiç şüphesiz ki her gün büyüyen gelişen ve kapasitesini artıran sanayimiz ve OSB faaliyetleri göz önünde bulundurulduğunda Sayın Valimizin ve Milletvekillerimizin öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası ve sektörün tüm temsilcileriyle belirlediğimiz 8.000 istihdam nihai hedefimiz 10.000 artı istihdam gerçekleşmiş olacaktır.

Bugün sadece İşbaşı Eğitim Programı kapsamında BİM alışveriş merkezlerinde çalışmak üzere 28 kişinin geçtiğimiz gün Eroğlu şirketinde 128 kişinin İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesini imzaladık tüm yatırımcılarımızın işverenlerimizin ve esnafımızı işbaşı eğitim programı ile artı istihdam teşvikinden yararlanma ya davet ediyoruz. Bu teşvik uygulamalarından yararlanmak oldukça kolay işbaşı eğitim programı için işverenin en az iki sigortalı çalıştırması halinde 3. personeli İŞKUR veriyor 3 aylık maaşı ve yılsonuna kadar devam eden sigortası hükümetimiz tarafından karşılanıyor. Artı istihdam teşvik programı ile işvereniniz sadece yeni alacağı her personelin maaşını ödüyor 773 TL ye denk gelen Sigorta ve Vergi Primleri yine Bakanlığımız ve hükümetimiz tarafından karşılanıyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvik olan artı istihdam projesinden yararlanmak için alacağınız yeni personelin üç ay sigortasız olması İŞKUR’a kayıtlı olması ve SGK borçlarının olmaması var ise yapılandırma da bulunması herhangi bir engel teşkil etmemektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.