Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapılıyor

Aksaray’da kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ocak 2022 15:25

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı hafta sonu da Aksaray’da yoğun şekilde etkisini göstermeye başladı.

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı hafta sonu da Aksaray’da yoğun şekilde etkisini göstermeye başladı. Aksaray Belediyesi, kar yağışının ardından herhangi bir olumsuzluğa geçit vermemek için vakit kaybetmeden tuzlama ve kar küreme çalışmaları başlattı. Yolların kapalı olması nedeniyle terminalde bekleyen yolculara kumanya dağıtan Belediye ekipleri, hastaneye ulaşmak isteyen vatandaşların da imdadına yetişti.

Kış hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Aksaray Belediyesi, kar yağışıyla birlikte tüm ekipleriyle sahada etkin bir mücadele sergiliyor. Şehir genelinde yayaların ve sürücülerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması ve günlük yaşantılarına devam etmesi için çalışan ekipler, bir taraftan kaldırımları temizlerken diğer yandan ana arter yollarda küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, koordinesinde yürütülen kar mücadelesinde yaklaşık 500 personel, 85 araç görevlendirildi. Sahada yürütülen çalışmalar hakkında anlık olarak bilgiler alan Başkan Dinçer, hiçbir vatandaşın olumsuz hava koşullarından etkilenmesini istemediklerini söylerken çalışmaların gün boyunca süreceğini bildirdi.

Aksaray Belediyesi olarak ilk önceliklerinin ana arter ve Hastaneye ulaşımın sağlandığı yollar olduğunu belirten Başkan Dinçer, “Belediyemiz yoğun kar yağışına karşı tedbirleri almıştı. Şuan için çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Vatandaşlarımızın olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için sahada 500 personel görevlendirdik.

Belediyemize ait 16 kazıcı yükleyici kepçe, 6 greyder, 3 kar bıçaklı kamyon, 5 tuzlama aracı, 17 kamyon, 13 kamyonet, kar temizleme mücadelesine destek veren diğer araçlarımızla yaklaşık 85 araç görevlendirildi.

Şehrimizin birçok noktasında eş zamanlı olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yapılıyor. Sahada görevlendirdiğimiz personellerimiz, yaya yoğun olarak kullandığı kaldırımlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasına devam ediyor. ” Dedi.

Kar küreme ve tuzlama çalışmaları sırasında yolda kalan sürücülerin yardımına koşan Belediye ekipleri, sabahın erken saatlerinde hastaneye ulaşmak isteyenlerin imdadına yetişerek kapalı yolları açtı.

Yoğun kar yağışı sebebiyle şehirlerarası otobüs terminalinde mahsur kalan vatandaşlara sıcak çorba ve kumanya dağıtan Belediye ekipleri, hastanede yakınlarını bekleyen vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.