Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

Aksaray’da meydanlar demokrasi nöbetini sürdürüyor

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası Aksaray’da meydanlar demokrasi nöbetini sürdürüyor..

Aksaray’da meydanlar demokrasi nöbetini sürdürüyor
Aksaray Anadolu AŞ
19 Temmuz 2016 11:58

Binlerce Aksaraylı hükümet meydanını hınca hınç doldururken, demokrasi nöbetine AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve sivil toplum örgütü başkanları da katılıyor. Ellerinde Türk Bayrağı ile meydanı dolduran vatandaşlar tekbir getirerek sloganlar atarken, ilginç pankartlar da dikkat çekti. Gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına herkesin birlik ve beraberlik mesajı verdiği, demokrasiye sahip çıktığı nöbette vatandaşlar sabaha kadar meydanı terk etmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri ve resimleri ile meydana gelen vatandaşlar renkli görüntülere sahne oldu.

‘Can ise can vermeye hazırız’

Demokrasi nöbetinde bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, can ise van vermeye hazır olduklarını belirterek, “Aksaray’da meydandayız ve aziz milletimiz tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da darbeye karşı meydanda çok net bir duruş sergilemiştir. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbeyi milletimiz kesin ve net bir dille reddettiğini göstermektedir. Bu meydanlarda olmak, demokrasiden yana olmaktır. Biz bugün Aksaray’ımızda da 2 tane şehidimizi toprağa verdik. Yarın da bir tane daha toprağa vereceğiz. Tüm Türkiye’de demokrasi şehitlerimize ben Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum” dedi.

‘Ülkemizi her zaman korumaya devam edeceğiz’

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise, “İlk günden itibaren Aksaray’da da vatandaşlarımız birlik beraberliğimize, demokrasimize meydanlara çıkarak sahip çıkmıştır. İlk günden itibaren aynı coşkuyla bu sahip çıkmasına devam ediyor. Bütün ülkemizde demokrasi adına, ülkemiz adına şehit olan tüm insanlarımızın mekanı cennet olsun diyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

‘Darbe girişiminde basın büyük bir sınav verdi’

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, bu darbe girişiminde Türkiye’de basın mensuplarının büyük bir sınav verdiğini belirterek, “Sizin şahsınızda onları tebrik ediyorum. Arkadaşlar, Türkiye ne anlama gelir bunu düşünmek lazım. Türkiye, bir şekilde kendi kendine, kendi anlamına sahip çıktı ve kendi anlamını yeniden yazmaya karar verdi. Bundan sonra hiç kimse bu millete her hangi bir ideoloji, her hangi bir yabancı tesir dayatmaya kalkamaz. Artık bu millet 15 Temmuz akşamı bütün dayatmalara karşı yeniden milli iradeyi, kendi azmi kararını, yani 1919’da Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatırken söylediği şeyi 15 Temmuz’da milletimiz tekrar etti. Milleti kurtaracak yalnız ve sadece milletin azmi kararıdır. Bunu da gördük. Bugün bu meydanda da onu görüyoruz” dedi.

‘Darbeyi milletimiz önledi’

AK Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise, “Cuma saat 20’den itibaren bu meydan dolmaya başladı. Aksaray’da hangi partiden, hangi düşünceden olursa olsun herkes bu meydanda. Sabahın ilk ışıklarına kadar bu meydandan ayrılmayan insanlar var. Çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu darbeyi milletimizin bizati kendisi önledi. Bütün dünyaya şunu da gösterdi. Kimse bu topraklarda bu insanlara operasyon yapamaz. Millet kendi kaderine kendi sahip çıktı. Bütün bu toplantılar bir siyasi parti çalışması değildir. Milletimizin ortak olarak, bir ve beraber olarak kaderine sahip çıktığının göstergesidir” şeklinde konuştu.

‘Bayrağımız inmeyecek, ezanımız dinmeyecek’

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’da meydanın dolup taştığını belirterek, “Bugün 4. gündeyiz. Valimizle, milletvekillerimizle, emniyet müdürümüz, komutanımız, halkımızla beraber demokrasi için, milli iradenin ayakta dimdik durduğunu göstermek için meydanlardayız. 7 yaşından tutun da 70 yaşına varıncaya kadar herkesin tek yürek, tek bir duygu, tek bir düşünceyle burada bu meydanları doldurması ve sabahın erken saatlerine kadar bu meydanlarda bulunmamızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Biz de belediye olarak onların daha rahat, daha güzel bir ortamda kalabilmeleri için bütün hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bizim görevimiz ve amacımız bayrağımızı indirmemek, ezanımızı dindirmemek ve bu milleti hiçbir şekilde devletimizi, milletimizi, vatanımızı parçalatmamak” dedi.

‘Devletin emrinde, milletin hizmetindeyiz’

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, devletin emrinde, milletin hizmetinde olduklarını belirterek, “Bu şuurla çalışıyoruz ve bu şuurla çalışacağız. Şehitler verdik, yine verebiliriz. Ancak devletimize, milletimize musallat olan başta bu bela ve her türlü belayı def etmek için son nefesimize, kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bunda da başarılı olduk, halkımız, milletimiz müsterih olsun” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.