Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da Muhtarlar yemekte buluştu

Aksaray’da Muhtarlar yemekte buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2018 22:31

Vali Aykut Pekmez 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Aksaray Valiliği ev sahipliğinde mahalle ve köy muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Ağaçlı Tesislerindeki programa Aksaray Milletvekili İlknur inceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, kamu kurumları müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Vali Pekmez burada yaptığı konuşmasında muhtarların vatandaşlarla devlet arasındaki en önemli köprü olduğunu söyledi.

Muhtarlığın en eski idari birimlerinden birisi olduğunu kaydeden Vali Pekmez: “Muhtarlarımız vatandaşlarla devlet arasındaki en önemli köprü. O açıdan muhtarlarımız vatandaşların devletle olan ilişkisinde önemli bir görev üstleniyorlar. Devletin gözü ve kulağı sizlersiniz. Bu köprü görevini ne kadar iyi yapabilirsek vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarını gidermiş oluruz” dedi.

Vali Pekmez konuşmasında: “Devletimizin bütün kurumları ile köylerin, mahallelerin ve insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için elinden geleni yapıyor ancak takdir edilmelidir ki ihtiyaçlar sonsuz, kaynaklar kıt. Bu nedenle kaynakları en iyi şeklide kullanıp hizmet götürmeye çalışıyoruz” dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise yaptığı konuşmasında muhtarların da görev süreleri boyunca vatandaşların taleplerine dinleyerek sorunlarına çözüm aradıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez milletin oyu ile seçildikten sonra külliyenin kapılarını sonuna kadar millet iradesine açacağını söylediğini ifade eden İnceöz: ” Sayın Cumhurbaşkanımız en küçük alanda en yoğun şekilde çalışan muhtarlarımızla seçildikten sonra yıl içinde çok önemli toplantılarla buluştu. O toplantıların birinde 19 Ekim muhtarlar günü olarak kutlanmasını ilan edelim dedi ve yasalaştı 3 yıldır bu günü kutluyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayreti içinde olduklarını söyledi. Vatandaşların ilk olarak mahallesinin ve köyünün muhtarı ile muhatap olduğunu vurgulayan Yazgı doğru yolda ilerlemek için hep beraber gayret göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı yemek programı sonunda Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik muhtarlar adına Vali Aykut Pekmez’e teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.