Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Aksaray’da müteahhitler 24 Eylül’e kadar iş bıraktı

Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB), çimento sektöründeki fiyat artışlarına tepki olarak 24 Eylül’e kadar inşaatlarını durdurduklarını açıkladı.

Aksaray’da müteahhitler 24 Eylül’e kadar iş bıraktı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Eylül 2021 17:44

AKMÜB Başkanı Fatih Güneş ve beraberindeki üyeler, birlik önünde toplanıp ortak basın açıklaması yaptı.

AKMÜB Başkanı Güneş, fahiş fiyat artışı ile uzun süredir mücadele ettiklerini söyledi. Güneş, “Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) öncülüğünde temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları ile uzun zamandır, topyekûn mücadele ediyoruz. Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında başı çeken inşaat sektörünün en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentoya yapılan fahiş zamlar gelmektedir. İnşaat sektörünün 250 alt sektörü etkilediği gibi milyonlarca tüketiciyi, kentsel dönüşümü, vatandaşın ucuz konuta erişimi ile istihdam gücünü ve piyasa istikrarına da olumsuz etkilemektedir” dedi.

‘FAHİŞ ZAMLARIN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Çimentoya gelen zamların enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmanın çok üstünde olduğu ve kabul edilemez seviyeye ulaştığı ifade eden Güneş , “Özellikle çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamların yapılması müteahhitlik sektörü adına kabul edilemez seviye ulaşmıştır. Çimento fiyatlarında yaşanan tek elçi fiyat uygulaması ile keyfiyete bağlı zamlar bardağı taşıran son damla olmuştur. Çimento sektörü fahiş zamları geri çekmesi yolunda verildiğimiz mücadeleye çimento sektörü yeni zamlarla karışıklık vermiştir. Türkiye inşaat sektörüne iş bırakma ve boykot dışında seçenek bırakmamıştır. Bizler de çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı Aksaray’da 24 Eylül’e kadar durduruyoruz. Geçen yıl 160 TL olan bir metre küp beton bu gün itibari ile şehrimizde 375 TL olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekli adımı atacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.