Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da okul servislerine sıkı denetim

Aksaray’da okul servislerine sıkı denetim
Aksaray Anadolu AŞ
15 Eylül 2022 10:50

Aksaray’da İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik jandarması ekipleri okul servislerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Aksaray’da İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik jandarması ekipleri okul servislerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Kent genelinde ilçe, belde ve köy okulları ve yollarında görev alan İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik jandarmaları okul servislerinde olumsuzluğa geçit vermiyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla okul servis araçlarına yönelik denetim ve uygulamalar yapan trafik jandarmaları, aynı zamanda servis sürücülerine de trafik güvenliği eğitimi veriyor.

Okul servis aracı şoförlerine Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği ile Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine uygun hareket edilmesi, “Okul Taşıtı” yazısının ve kırmızı ışık veren “Dur” lambasının araç üzerinde bulunması ve çalışır vaziyette olması, emniyet kemerinin bulunması ve kullanılması konularında eğitimler verilerek öğrencilerin yol güvenliği sağlanıyor.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim-öğretim döneminde yanında olmak, okul servis araçlarında huzurlu ve güvenli yolculuk yapabilmelerini sağlamak amacıyla trafik güvenliği eğitimi ve trafik denetimi faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.