Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Aksaray’da parklara kedi evleri kuruldu

Aksaray’da parklara kedi evleri kuruldu
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ekim 2023 17:52

Sokak hayvanlarına uygun ortam oluşturmak ve yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Aksaray Belediyesi sokak kedilerinin daha sağlıklı ve rahat ortamda yaşamlarını sürdürmesi amacıyla parklara kedi evleri yerleştirdi.

Aksaray Belediyesi tarafından ilk etapta Kültür park yerleşkesi içerisine yerleştirilen kedi evleri daha sonra şehir genelindeki diğer parklara da konularak yaygınlaştırılacak.

Aksaray Belediyesinin kendi atölyelerinde hazırladığı kedi evleri ahşap olması nedeniyle mikrop ve bakteri üretmeme özelliğinin yanı sıra, kışın soğuktan yazın ise aşırı sıcaklarda can dostlarımızın korunma alanı oluyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin şu görüşlere yer verdi:

“Sokak hayvanlarının beslenmelerinden tedavilerine kadar, üzerimize düşen birçok vazife var. Sokak hayvanlarımızın için birçok konuda öz verili bir şekilde çalışmalarımız sürüyor.

Son olarak hazırladığımız aynı anda birçok kedinin barınabileceği kedi evleriyle sokak kedilerimizin sıkışan şehir hayatında barınma sorunlarına çözüm üretme gayretindeyiz. Belediye olarak sosyal sorumluluk anlayışıyla hayvanları korumak ve onların yaşama hakkı konusunda toplumsal hassasiyet oluşturmak için yenilikçi çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Aksaray Belediyesinin sokak hayvanlarına ilişkin yapılan bu duyarlı çalışma hayvan severler tarafından takdir ile karşılandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.