Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Aksaray’da siber dolandırıcılık operasyonu

Aksaray’da siber dolandırıcılık operasyonu
Aksaray Anadolu AŞ
13 Eylül 2021 15:54

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında;

(1) Bilişim Sistemini Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme,
(1) Nitelikli Dolandırıcılık,
(3) Bilişim ve Banka Sistemleri Aracılığıyla Hırsızlık,
(1) Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması,

olaylarına karışan 6 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Aksaray’da Bilişim ve Banka Sistemleri Aracılığıyla Hırsızlık olayının aydınlatılması için yapılan fiziki ve teknik çalışmalar sonucu olayı gerçekleştirdiği tespit edilen O.A. (24) polis ekiplerinin yaptığı operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli O.A. (24) Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edildi.

Yapılan açıklamada, “Aksaray Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak sosyal medya ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Suç ve suçlularla mücadelemiz her alanda olduğu gibi sanal ortamda da etkin bir şekilde kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerine yer verildi..

blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.