Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da sokak hayvanları unutulmadı

Aksaray’da sokak hayvanları unutulmadı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Ocak 2021 14:48

Aksaray Belediyesi, yılbaşı nedeniyle hafta sonu dahil 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını yine unutmadı.

Şehrin birçok noktasında bulunan yemliklere sokak hayvanları için mama ve su takviyesi yapıldı.

Koronavirüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilince insanlar tarafından beslenen sokak hayvanları açlık ile karşı karşıya geldi. Aksaray Belediyesi, uygulanan kısıtlamalarda sokaklarda yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadı.

Sokak hayvanlarının yiyecek ve içecek bulmaları noktasında sıkıntı yaşamaması için ekipler tarafından, kısıtlamanın ilk gününden itibaren şehrin pek çok farklı noktalarında bulunan yemliklere mama bırakıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca yemliklere mama ve su takviyesi yapıldı.

Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için günün büyük bir bölümünde yemlik ve besleme noktalarına mama ve su takviyesi yapıldığı bildirildi. Ayrıca bu süreçte zayıf düşerek bakıma ihtiyaç duyan hayvanların Aksaray Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kontrol altına alındığı kaydedildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.