Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray’da tarım aracı denetimi

Aksaray’da tarım aracı denetimi
Aksaray Anadolu AŞ
12 Temmuz 2018 20:29

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte 24 saat boyunca tarım araçlarını denetliyor.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte karayollarında genel uygulamaların dışında tarım araçları uygulamasına başladı.

Polis ekipleri, 24 saat boyunca görev aldıkları Aksaray Konya, Ankara, Adana ve Nevşehir karayolunda uygulamalar yapıyor. Trafik güvenliğini sağlamak, meydana gelebilecek kaza ve beraberinde yaralanma, maddi hasar ve can kaybının önüne geçebilmek için aralıksız olarak uygulama yapan bölge trafik şubesi ekipleri, karayollarında tarım araçlarını da denetliyor.

Amaçlarının vatandaşların trafik güvenliğini sağlamak ve meydana gelebilecek kazaların önüne geçebilmek olduğunu ifade eden Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Nail Sevgican, yaz aylarının gelmesi ile birlikte karayollarında tarım araçlarının arttığını ve bunun da trafiği tehlikeye düşürdüğünü söyledi.

Bu kapsamda Aksaray’da bulunan 4 ayrı karayolunda geniş güvenlik önlemleri alarak 24 saat uygulamalar ve denetimler yaptıklarını belirten Sevgican, denetimlerde kurallara uymayan, aşırı yükleme yapan, plakasız iş yapan, aşırı römork takan tarım araç sürücülerine cezai işlem uyguladıklarını söyledi.

Tarım araçlarının, tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde gece 24.00’ten sabah saat 06.00’ya kadar trafiğe çıkmasının yasak olduğuna önemle vurgu yapan Nail Sevgican, bu saatlere yakın yolda olan tarım araçlarının da belirli yerlerde konaklanmasının sağlandığını ifade etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.