Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Aksaray’da taziye yemeği yasaklandı!

Aksaray’da taziye yemeği yasaklandı!
Aksaray Anadolu AŞ
28 Ekim 2022 06:29

Aksaray Valiliği tarafından şehir geneline gönderilen yazıda, cenaze yemekleriyle ilgili yeni bir karar alındı.

Aksaray Valiliği tarafından şehir geneline gönderilen yazıda, cenaze yemekleriyle ilgili yeni bir karar alındı.

Vali Hamza Aydoğdu imzalı genelgede, gerekçe olarak ise cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olmasına rağmen taziye yemeği vermek için büyük külfetler altına girdiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Dinimizde, vefat eden bir yakınımıza karşı en büyük sorumluluğumuz, geciktirmeden teçhiz ve tekfin işlemlerini tamamlayıp cenaze namazını kılmak ve onu defnetmektir. Bununla birlikte cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olduğundan dolayı Peygamber Efendimizin sünneti gereği cenaze evine yemek göndermek sünnettir. Bu ayni zamanda örf, adet ve geleneklerimize daha uygun bir davranıştır.

Ayrıca günümüzde tüm acısı ve meşguliyetine rağmen cenaze sahibinin zor şartlar altında, taziyeye gelen misafirlere yemek ikram etmek için büyük bir külfetin altına girdiği, başkalarından borç para aldığı bilgileri de bizlere ulaşmaktadır.

Anılan nedenlerle bu tarihten itibaren, cenaze sahibine daha fazla yük olmak adına Aksaray iline bağlı ilçe, kasaba ve köylerde cenaze sahibinin yemek vermesi uygulamasına son verilmiştir.”

blank

YORUMLAR
  1. blank İbrahim cınar dedi ki:

    Ben o valinin ellerinden öperim
    Allah razı olsun
    İnsan özelıklek taziye evine yek yemege gelıyorlar
    Sagolsun ben bunu yıllardır yalıs bır uygulama ama Allah sukerler olsun valı bey çözdü

    1. blank Şener ÜSTÜNER dedi ki:

      Vali beyden allah razı olsun . Cenaze sahipleri acılarını yaşasın insanları ağırlama telaşına düşmesinler .

  2. blank Ersy dedi ki:

    Helal olsun güzel uyguluama