Dolar 32,5978
Euro 34,6499
Altın 2.526,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Aksaray’da toprak suyla buluşuyor

Aksaray İl Özel İdaresi Sulanabilir tarım alanlarının artırılması için çalışmalar son sürat devam ediyor..

Aksaray’da toprak suyla buluşuyor
Aksaray Anadolu AŞ
17 Aralık 2015 12:25

Aksaray Köylerine 2015 yılı itibari ile 15 Milyon Tl.lik sulama tesisleri yapılıyor

Aksaray İl Özel İdaresinin Tarımsal alt yapı çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ; KOP projesi kaynaklarıyla yapılan 8 adet Yerüstü (YÜS) kapalı sistem sulama tesisi ve 2 adet Yeraltı (YAS) Yağmurlama Sulama Tesisi inşaatlarının ihaleleri yapılarak inşaatlarının 2015 yılı itibari ile sonuçlandığını bildirdi.

Aksaray İl Özel İdaresince yapımı gerçekleştirilen sulama tesisleri için toplamda 15 Milyon Tl ödenek ayrılarak projelerin bitmesi ile bir çok tarım alanı suya kavuştu.Konu ile bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, ‘’2015 yılı itibari ile Aksaray Merkez Seleciköse Köyünde KOP Bölge Kalkınma İdaresinden sağlanan ödenekle YÜS kapalı sistem sulama tesisi faaliyete geçerek toplamda 3.250.00 Tl harcama yapılarak toplam 4.300 Dekar tarım arazisi sulanabilir hale getirilmiştir. Aksaray il genelinde 10 yerleşim birimlerinde sulama tesislerinin ihalelerini yaparak Aksaray’da sulanmadık arazi bırakmayacaklarını ve yapılan çalışmaların en önemli özelliğinin toplam projeler içindeki kapalı sistem sulama projelerinin payı olduğunu, toplamda 21.311 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını belirtti.

Bu amaçla Aksaray çevresinin kullanılan tarımsal sulama suyunun tamamının kapalı sistem basınçlı sulamaya dönüştürülmesi ile bölge tamamen sebzecilik ve meyvecilik cennetine dönecek. Kapalı sistem sulamaya geçilmesiyle su daha etkin şekilde kullanılacak ve çiftçiler arazilerini daha verimli kullanma imkanı elde edecekler, hastalık ve zararlı kontrolü kolaylaşacak, verim ve kalitede de artış sağlanacaktır. Amacımız; sulanan arazi miktarını daha da artırarak çitçimizin refah seviyesini yükseltmektir’ ’dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Aksaray Merkez Seleciköse Muhtarı Adem Koçak ve köylüler,”Yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Bunu hayal bile edemezdik. Ama gerçek oldu.Başta Sayın Valimize, Milletvekilerimize, Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ’a ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Allah işlerini güçlerini rast getirsin. Köyümüz daha önce böyle bir ilgi ve hizmet görmedi. Artık tarlalarımız arazilerimiz suya kavuştu bu topraklardan bereket fışkırıyor. Emeği geçenlere minnettarız.”dediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.