Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 12°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
12°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 23°C

Aksaray’da üretilen her 2 kamyondan 1’i ihraç edildi

Aksaray’da üretilen her 2 kamyondan 1’i ihraç edildi
Aksaray Anadolu AŞ
14 Kasım 2022 12:28

Türkiye için 55 yıldır değer yaratan Mercedes-Benz Türk, yılın ilk 9 aylık döneminde de otobüs ve kamyon ihracatındaki öncü konumunu sürdürdü.

Türkiye için 55 yıldır değer yaratan Mercedes-Benz Türk, yılın ilk 9 aylık döneminde de otobüs ve kamyon ihracatındaki öncü konumunu sürdürdü.

Söz konusu dönemde Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 17 bin adedin üzerinde kamyon üreten şirket, bu araçların yaklaşık 9 bin adedini Avrupa ülkelerine ihraç etti. Ürettiği her 2 kamyondan 1’ini ihraç eden Mercedes-Benz Türk, ilgili dönemde Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 6’sının ihracatını gerçekleştirdi.

Şirket, ayrıca 2022 yılının Ocak-Eylül döneminde 27 ülkeye 2 bin adedin üzerinde otobüs ihraç etti.

Türkiye’de 1967 yılından bu yana ağır ticari araç endüstrisinin en önemli temsilcilerinden biri olan Mercedes-Benz Türk, yılın ilk 9 ayında Türkiye pazarında gösterdiği başarılı performansı ihracatta da sergiledi. Şirket, söz konusu dönemde yaklaşık 9 bin adet kamyon ve çekici; 2 bin adedin üzerinde de otobüs ihracatı gerçekleştirerek sektördeki öncü konumunu korumayı sürdürdü.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Aksaray Kamyon Fabrikamızda ürettiğimiz kamyonlarımız ile Hoşdere Otobüs Fabrikamızda ürettiğimiz otobüslerimizi dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Yıllardır öncüsü olduğumuz ağır ticari araç endüstrisindeki konumumuzu, 2022 yılının ilk üç çeyreğinde de ihracatta gösterdiğimiz başarı ile pekiştirdik. Söz konusu dönemde Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 6’sı ve her 2 otobüsten 1’i Mercedes-Benz imzası taşıyor. İhracatta gerçekleştirdiğimiz bu başarıyı yılın son çeyreğinde de sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Aksaray’da üretilen her 2 kamyondan 1’i ihraç edildi

Yılın ilk 9 ayında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda 17 bin adedin üzerinde kamyon ve çekici üreten Mercedes-Benz Türk, üretiminin yaklaşık 9 bin adedini Avrupa ülkelerine ihraç etti. Ürettiği her 2 kamyondan 1’ini ihraç eden şirket, bahsi geçen dönemde kamyon ihracatı konusundaki öncü konumunu daha da güçlendirmeyi başardı. Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 6’sına imza atan şirket, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat adedini de yüzde 24 oranında artırdı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.