Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Aksaray’da velilerin ‘yardımcı ders kitabı’ tepkisi’

Aksaray’da velilerin ‘yardımcı ders kitabı’ tepkisi’
Aksaray Anadolu AŞ
23 Eylül 2018 12:51

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanında öğrencilerden ‘kaynak kitap’ adı altında yardımcı ders kitabı istenmesi velilerin tepkisini çekiyor.

Devletin ücretsiz olarak okullarda dağıttığı ders kitaplarını yetersiz gören bazı öğretmenlerin öğrencilerden yardımcı ders kitabı istemesi Aksaraylı velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Birçok öğretmenin de tepki gösterdiği yardımcı ders kitabı alışkanlığı ilimiz Aksaray’da da hâlâ devam ediyor.

Türkiye genelinde ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarına ek olarak istenilen yardımcı ders kitapları yüzünden bütçelerden ek para çıkmak zorunda kalıyor. Aksaray’da da devletin ücretsiz olarak dağıttığı ek ders kitabının bazı okullarda yeterli görülmeyişi ailelerin tepkisine neden oluyor.

Yardımcı ders kitabı uygulamasından duydukları rahatsızlığı dile getiren veliler; “Madem yardımcı ders kitabı alacaktık devletin ücretsiz ders kitabı dağıtmasına ne gerek vardı. Öğretmenler yardımcı ders kitabı istediğine göre devletin ders kitabı yetersiz mi? Ya bu sorulara bir yanıt verilsin ya da bırakılsın biz ders kitaplarını paralı alalım, bu zor günlerde devletin ücretsiz ders kitabına harcadığı para da kasasında kalsın” diyerek serzenişte bulundular.

Okullarda, kaynak kitapların asıl kitaplar gibi kullanılıyor olması ise Aksaray’daki velilerin tepkisini çekiyor. 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminin yeni başladığı ilimiz Aksaray’da ki bazı okullarda öğrretmenlerin öğrencilerden yardımcı kaynak kitap talebi özellikle alım gücü düşük veliler tarafından büyük tepki topluyor. MEB’in konuyla ilgili genelgesine rağmen bazı okullar öğrencilere kaynak kitap alınmasını zorunlu tutuyor. MEB’in her eğitim öğretim yılında öğrencilere verdiği ücretsiz kitapları yetersiz bulan bazı öğretmenler “yardımcı kaynak” adı altında öğrencilerden kitap almalarını istiyor. Bu duruma tepki gösteren veliler, yardımcı kaynak sorununa bir çözüm bulunmasını istiyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.