Dolar 32,5708
Euro 35,0052
Altın 2.461,81
BİST 9.884,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Aksaray’da yeni sistem çöp konteyner sayısı artıyor

Aksaray’da yeni sistem çöp konteyner sayısı artıyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Ocak 2020 20:57

Aksaray Belediyesi, daha temiz bir çevre için yeni sistem çöp konteyneri sayısını şehir genelinde artırıyor.

Aksaray Belediyesinin başlattığı Avrupa modeli yeni sistem çöp konteyneri sistemi kentte hızla yayılıyor. Eskisine göre daha kullanılışlı ve çöp alma kapasitesi daha fazla olan yeni sistem çöp konteyneri yerleşim yerlerinin yoğunluğu baz alınarak belirlenen noktalara bırakılıyor.

Yeni sistem çöp konteynerleri, hem elle açılabilme hem de ayakla basılıp açılabilme özelliğine sahip iken boşaltım sırasında hiçbir insan gücüne ihtiyaç duymuyor. Yeni istem ile şoförün araçtan inmesine gerek duymaksızın uzaktan kumandalı tam elektronik sistemli vinç tarafından boşaltılan konteynerler aynı zamanda yıkanarak temizlenebiliyor.

Aksaray Belediyesi tarafından daha önce şehrin belirli noktalarında bırakılan yeni sistem çöp konteynerleri, çöplerin pratik ve hızlı toplanmasına olanak sağladığı için sayısı artırıldı. Şehir genelinde yaygınlaşması için çalışma başlatıldı.

Alt kısımlarında, atık çöp sularının dışarı sızmasını engelleyen 250 litrelik depo barındıran 3 metreküp kapasiteli konteynerler, kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile gürültü kirliliğine yol açmıyor.

Galvanizli çelik sacdan yapılmış olan yer üstü konteynerler, soğuğa ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmasının yanı sıra görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor..

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.