Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da yeniden ibadete açılacak camiler dezenfekte ediliyor

Aksaray’da yeniden ibadete açılacak camiler dezenfekte ediliyor
Aksaray Anadolu AŞ
27 Mayıs 2020 22:35

Aksaray Belediyesi, 29 Mayıs’ta ibadete açılacak olan camileri dezenfekte etmek için çalışma başlattı.

Covid19 salgını sürecinde halk sağlığını korumak için mücadele eden Aksaray Belediyesi, normalleşme sürecinde de tedbir çalışmalarına devam ediyor. Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 15 Mart tarihinden itibaren camilerde cemaatle namaz kılma yasağı getirilmişti. Aksaray da 29 Mayıs Cuma namazıyla birlikte camiler yeniden ibadete açılacak. Salgın sürecinde gelinen normalleşme döneminde, 29 Mayıs Cuma günü ibadete açılacak olan Camilerde Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatıyla dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Sabahın erken saatlerinde temizlik çalışması başlatılan camiler belediye ekiplerince ibadete hazır hale getirildi.

Dezenfekte çalışmaları kapsamında ibadete açılacak olan Camiler dezenfekte edilerek din görevlilerine bilgiler verildi. Covid19 salgın sürecinin bitmediğini ve normalleşme sürecinde dikkatli olunması gerektiği belediye ekiplerince belirtildi.

Korona Virüsle mücadele kapsamında girilen normalleşme sürecinde de halkın sağlığını korumak için titizlikle çalışmalar yapılacağını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, salgının hala ortadan kalkmadığını belirterek vatandaşların kurallara riayet etmesi gerektiğinin altını çizdi. Salgına döneminde normalleşme sürecinde de yerel yönetimler olarak gerekli dezenfekte çalışmalarının ve maske teminlerinin yapılacağını belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.