Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray’da yetim çocuklar iftarda buluştu

Aksaray Belediyesi ve Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla iftar programı düzenlendi. .

Aksaray’da yetim çocuklar iftarda buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
12 Haziran 2017 23:16

Aksaray Belediyesi ve Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından “Dünya Yetimler Günü” dolayısıyla iftar programı düzenlendi. Ağaçlı tesislerinde düzenlenen programa Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın eşi Zelihan Akın, Emniyet Müdürü Ali Karabağ eşi Reyhan Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, protokol üyeleri ile davetliler katıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, programda yaptığı konuşmasında, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayının 15.’inde yetimlerle bir araya geldiklerini söyledi.

Programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Pekmez, “Ramazanın anlamı birlikte olmak, paylaşmaktır. Sofralarımızı da yetimlerimizle, yakınlarıyla paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduk. Bu geceyi hazırlayan derneğimiz ve belediyemize teşekkür ediyorum. Bizler bugün huzur içerisinde zengin sofralarımızda iftarlarımızı açtık. Maalesef birçok İslam dünyasında bu imkanı bulamayan çocuklarımız var. Birçok çocuk ise savaştan dolayı yetim kalıyor. Ramazanın o ülkelere de huzur getirmesi temennisinde bulunuyorum.” dedi.

6 aylıkken yetim kaldığını kendisini dedesinin yetiştirdiğini belirten AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu; Ramazanın 15’nin yetimler günü olduğunu bunun muhteşem bir şey olduğunu söyledi.

Aydoğdu: “Bizim peygamberimizde yetimdi. Yetimleri çok gözetti. Yetimlerin başını farklı okşarmış. Yetimliğinde önemli bir kıymeti var.”diye konuştu.

AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise yetimlerin sahibinin Alllah olduğunu anımsatarak, “Allah’ın her işinde bir rahmet vardır. Nasıl ki ramazan ayı Allah’ın bir tecellisiyse yetimlerin de Allah’ın topluma verdiği bir hediye olduğunu düşünüyorum. Onları öyle görmemiz lazım. Aranızda bulunmaktan dolayı çok mutluyum.” diye konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise belediye olarak mahallelerde iftar programları düzenlediklerini her birinden ayrı mutluluk yaşadıklarını ancak en huzur bulduğu en mutlu olduğu iftar programının yetimlerle birlikte yaptıkları iftarda bulduğunu söyledi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan da dernek olarak amaçlarının çocukları örnek bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade ederek kendilerine destek sağlayan herkese teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.