Dolar 32,5026
Euro 34,5398
Altın 2.497,12
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Aksaray’dan 214 milyon dolarlık ihracat

Aksaray’dan 214 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ocak 2023 10:50

Aksaray ihracatını yüzde 25 oranında arttırdı.

Aksaray ihracatını yüzde 25 oranında arttırdı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kentin 2022 yılı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 25,3 arttırarak toplamda 214 milyon dolar seviyesine yükseldiğini söyledi. Üretimleri Aksaray’da olan ancak ihracatlarını liman kentlerinden veya İstanbul’dan yapan firmaların bulunduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu, çeşitli sektörlerde üretim yapan firmaların ülke ekonomisine ve ihracata önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Aksaray’ın açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Vali Aydoğdu; Aksaray’ın 2021 yılında 172 milyon dolar seviyesinde gerçekleşen ihracatının 2022 yılında 214 milyon dolara ulaştığını, kentin sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Aksaray OSB’de 3. Genişleme alanı da dahil edilerek toplam 9.385.200,99 m² ‘lik alanın 9.316.388,54 m²’lik kısmının tahsis edilerek %99’ lik doluluk oranına ulaşıldığını, 4. Genişleme alanı için çalışmaların başladığını kaydeden Vali Aydoğdu; Türkiye’de bir şehrin 3 ilçesine organize sanayi bölgesi kurulan tek ilinde yine Aksaray olduğunu söyledi.

-Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat artıyor

Ülke ekonomilerinin daralıp büyüme hızlarının düşmesine rağmen üretim ve istihdam durumu göz önüne alındığında Türkiye ve özelde Aksaray’da üretim ve istihdam açısından olumlu bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Vali Aydoğdu şöyle konuştu:

“Şehrimizde üretim yapan firmalarımız bir önceki ihracat rakamlarını arttırarak toplamda 214 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmıştır. Aksaray’ın artan ihracat rakamları kentin sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünün önemli göstergesi olmuştur. Yine 6. Bölge yatırım teşvikleri sunulan 3 ilçesine organize sanayi açılan tek il Aksaray oldu. Bu ilçelerimizde kurulan OSB’ler büyük ilgi görüyor. Merkez OSB’de genişleme alanları dâhil yerimiz kalmadı. İlçe OSB’lerde yer tahsisine yakında başlıyoruz. Aksaray üretim ve istihdamın merkezi olarak başarı hikâyesi yazmaya devam edecek” dedi.

Aksaray’dan başta makine ve diğer aksamları olmak üzere, otomotiv endüstrisi, kimyevi maddeler ve mamulleri, demir ve demir dışı metaller sektörü, deri ve deri mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, süs bitkileri ve mamullerinin ihraç edildiğini ifade eden Vali Aydoğdu bu önemli başarının daha yukarıya taşınması için kamu olarak bütün yatırımcıların yanında olmaya devam edeceklerini üretim ve istihdamın en öncelikli konuların başında yer aldığını kaydetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.