Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’dan İzmir’e uzanan el

Aksaray’dan İzmir’e uzanan el
Aksaray Anadolu AŞ
3 Kasım 2020 16:30

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi İzmir depreminin yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlatmıştı. Aksaraylı gönüllülerin katkılarıyla toplanan erzak ve giysi kolileri yardım tırlarına yüklendi ve 6 tır dolusu yardım malzemesi İzmir’e uğurlandı.

Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, ortak açıklamada bulunarak “İzmir depreminin yaralarını yine dayanışma ile saracağız” ifadelerini kullandı.

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da İzmir’e yardım eli uzandı. Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası çığ gibi büyüdü. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ve Aksaray Belediyesi önüne oluşturulan yardım noktalarına toplanan temel ihtiyaç kolileri 23 Nisan İlkokulunda toplandı.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi koordinesinde hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının desteği temin edilen temel gıda maddeleri, battaniye ve erzak kolileri yardım tırlarına yüklendi. 6 tır dolusu yardım konvoyu afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, kampanyaya duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti ve “Depremin üzüntüsünü şehir olarak yaşıyoruz. İzmirli kardeşlerimize yanında olmak ve saralarını sarmak için Valiliğimiz, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 5 tır ve 1 kamyon yardım malzemelerini İzmir’e gönderiyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Memleket olarak bu afete üzüldük ve tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum.  yarım kampanyasında emeği geçen Valimiz başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarına, kamu görevlilerine, vatandaşlarımıza ayrıca İzmir’deki çalışmalara destek veren afad ve umke çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Hamza Aydoğdu ise yaptığı konuşmada  “Bugün Aksaray’ın gurur günüdür. 6 tır dan oluşan yardımlarımızı İzmir’e gönderiyoruz” dedi. Millet olarak zor günlerde birbirimize kenetlenerek her zorluğun üstesinden gelen kadirşinas bir millet olduğumuzu dile getiren Vali Hamza Aydoğdu “Yarıdm Kampanyasını Belediyemizi ile birlikte duyurduktan sonra sivil toplum kuruluşlarımız yardım seferberliği başlattı. Burada gerçekten çok duygusal anlar yaşandı. Çeyizini getiren genç kızlarımız, evlerinde kullanmadıkları battaniyeyi getiren vatandaşlarımız, bunları gördüğümüz zaman bu millet asla parçalanmaz ve bölünmez. Burada topladığımız yardımlarımızı İzmir’e göndereceğiz. İnşallah tez zamanda yaralarını saracağız. Aksaray tarihten gelen misyonu ile bu gün üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiştir. Bu kampanyaya destek veren herkesle gurur duyuyorum. Bu yardım kampanyasına sonra maddi gücünüz ne olursa olsun yardım amacıyla katkı sunması insan derdini kederini unutturuyor. Ben katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hayırda nasıl yarışılıyor görmek isteyen varsa yönünü Aksaray’a çevirmesi yeterli. Allah devletimizi, milletimizi her türlü kaza ve afetten esirgemesini diliyor, Belediye Başkanımız, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, oda başkanları, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile yardım malzemeleri ile doldurulan 6 tır İzmir’e gönderildi. .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.