Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
BİST 9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C

Aksaray’ın manevi dinamikleri çizgi roman oldu

Aksaray’ın manevi dinamiklerinden olan II.Kılıçarslan, Yusuf Hakiki Baba, Genç Osman ve Şeyh Hamidi Veli Somuncu Babanın hayatını çizgi roman haline getirildi..

Aksaray’ın manevi dinamikleri çizgi roman oldu
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mart 2016 17:27

Yazar ve çizer Bahattin Atak tarafından İlköğretim öğrencilerinin seviyesinde hazırlanan çizgi romanlarda, Ulvi şahsiyetlerin hayatları günümüzde yaşayan küçük bir gezinin gözüyle eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.

Amaçlarının şehrin manevi dinamiklerinin hayatlarını gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Başkan Yazgı, İmar, alt ve üstyapı hizmetleri kadar kültürel değerlere dönük çalışmalar yapmayı, insani ve vicdani bir görev olarak gördüklerini, çok sayıda kitap yayımlayarak, kültürel ve sanatsal faaliyetleri desteklediklerini belirtti.

Aksaray’ın mirasına sahip çıktıklarını dile getiren Başkan Haluk Şahin Yazgı; ” Şehirler, kültürleri ve tarihleri ile yaşarlar. Bu bilinci oluşturanlar ise yaşadıkları bölgelere değer katanlardır. Bu eser, geçmişle gelecek arasında bir köprü olacak, yeni nesillerin manevi dinamiklerini tanımlarına imkân sağlayacak dedi.

Başkan Yazgı, bu değerli eserlerin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aksaray’ın nabzını farkındalık oluşturan etkinlikler serisi ile tutmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bir set halinde hazırlanan ve içerisinde 5 çizgi romanda oluşan kitaplar ilköğretim okullarında dağıtılmaya başlandı..

1457533522-2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.