Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Aksaray’ın sorununu Nevşehir vekili gündeme taşıdı!

Aksaray’ın sorununu Nevşehir vekili gündeme taşıdı!
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ocak 2021 20:25

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan Ankara-Niğde Otoyolu’nun faaliyete başlaması ile Aksaray’da bulunan bazı köy yollarının ulaşım sıkıntısını gündeme taşıdı.

Konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na soru önergesi veren Sarıaslan Aksaraylı vatandaşların yol sorununun bir an önce çözülmesini istedi.

Nevşehirli vekil Ankara-Niğde Otoyolu’nun açılması ile otobana 2 kilometre uzaklıkta bir yol verilen Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Süleymanhüyüğü köyünün ulaşım çilesine dikkat çekti.

Sarıaslan bakanlığa yaptığı soru önergesinde; “Aksaray doğuyu batıya, güneyi kuzeye bağlayan karayollarının birleştiği bir konumda bulunuyor. Aksaray 400 bini aşkın nüfusu ile her geçen gün sanayi ve tarım ile Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Ankara-Niğde Otoyolu’nun Alayhan gişeleri Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Süleymanhüyüğü köyü yolu üzerine yapıldı. Süleymanhüyüğü köyüne de otobanın kenarından 2 km uzatılarak yeni bir yol verildi. Fakat bu yoldan köye girilebilmesi için ne bir alt geçit ne de bir üst geçit yapılmamış. Köy halkının köyden çıkıp Aksaray’a gidebilmesi için Nevşehir istikametine doğru 25 km gidip tekrar 25 km dönüş yapması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bu konu ile ilgili CHP’li milletvekili Faruk Sarıaslan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verdiği soru önergesinde;

“Ankara-Niğde Otoyolu’nun Alayhan gişelerinden Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Süleymanhüyüğü köyüne giriş çıkışı kolaylaştıracak alt geçit veya üst geçit projesi var mıdır? Yok ise yapmayı düşünüyor musunuz?

Ankara-Niğde Otoyolu’nun giriş-çıkış ücretlerinin yüksek oluşu bölge halkını sıkıntıya düşürmektedir. Ücretlerinin düşürülmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?” dedi.. (Haber: S. OLGUN)

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.