Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 22°C

Aksaray’ın tren projesi ihaleye çıkıyor

Aksaray’ın tren projesi ihaleye çıkıyor
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ağustos 2023 23:36

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın çalışmasıyla beş yeni yüksek hızlı tren hattı hayata geçiriliyor, ilk adım atıldı. İhaleye açılan beş proje ile yolculuk süresinin daha da kısa hale getirilmesi amaçlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yıl sonuna kadar Aksaray-Ulukışla-Yenice YHT hızlı tren projesinin ihalesinin yapılacağını açıkladı.

AKSARAY LİSTEDE

Ulaştırma Bakanlığı bu yıl 5 önemli ihaleye çıkacak. Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren projesi hayata geçirilecek. Kars-Tiflis-Bakü Demir Yolu Hattı, 5,5 milyon yolcu ve 2 milyon ton yük taşıyacak. Aksaray-Ulukışla-Yenice YHT, Dörtyol-Hassa ve Kırıkkale-Çorum hatları da sırada yer alıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yılın ikinci altı ayında gerçekleştirilmesi öngörülen yatırım projeleriyle ilgili planlanan ihalelere ilişkin açıklamada bulundu. AK Parti’nin seçim beyannamesinde İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren açılışının 2028 yılına kadar yapılacağı bilgisine yer verilmişti. İşte o ilk adım atıldı.

İSTANBUL-ANKARA ARASI 89 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

İstanbul-Ankara arası yolculuk süresi 89 dakikaya düşüyor. Yapılan açıklamaya göre, yıl sonuna kadar ihaleye çıkılacak Ankara İstanbul Sürat Demir Yolu Projesi ile Ankara-İstanbul arası yolculuk süresinin 80 dakikaya inmesi hedefleniyor.

ÜÇ HAT DAHA İHALEYE ÇIKIYOR

Ulaştırma Bakanlığı yıl sonuna kadar ayrıca Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Hızlı Tren Projesi, Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demir Yolu ve Kırıkkale (Delice)-Çorum Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi’ne yönelik ihale süreçleri de gerçekleştirilecek. Bu sayede şehirler arası mesafeler daha da kısa hale gelecek.. (TGRT Haber)

YORUMLAR
  1. blank Uğur dedi ki:

    Her belediye seçimlerinde ihaleye çıkıyor

  2. blank Ferda Erez dedi ki:

    İstanbul Ankara hattını yapacağınıza Antalyaya baslasıniza !

  3. blank Abdullah dedi ki:

    On senedir soylenıyor ecevıtle demırelin kayıgına bınenler bunlar

  4. blank Hilmi dedi ki:

    Dün akşam 2 yıl önce mefaat eden babamı rüyamda gördüm bana dediki oğlum Aksaray’a hızlı Tiren geliyormuş bende görebilir miyim dedi bende ?

  5. blank İbrahim dedi ki:

    Belediye seçimleri yaklaştı Helal olsun diğer türlü haber bile yapilmayacak

  6. blank fikret dedi ki:

    aksaraylılar boşuna ümitlenmeyin yıllardır siyasiler çoruma gelir hızlı tren hayırlı olsun der ve gider icraat ise sıfır