Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’ın ulaşım konuları masaya yatırıldı

Aksaray’ın ulaşım konuları masaya yatırıldı
Aksaray Anadolu AŞ
5 Kasım 2020 14:25

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, beraberindeki Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ile birlikte Kara Yolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti.

Aksaray’ın Karayollarını ilgilendiren konularının masaya yatırıldığı toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer toplantının Aksaray’ın ulaşım imkanlarının geliştirilmesi açısından çok verimli geçtiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer şehrin genelinde bulunan Karayolları ağındaki yolların durumu ile Karayolları ağına alınması gereken yolların konuşulduğu belirtti. Ayrıca Şehir Girişi için proje çalışmalarının başladığını ve zeminin jeolojik özellikleri ve şartlarına göre sürdürüleceğini ifade etti.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yapılan toplantı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘’Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu ile bugün oldukça verimli bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Enver Dinçer ve Ak Parti İl Başkanımız Hüseyin Altınsoy’un iştirakleriyle Aksaray’ın Karayolları Genel Müdürlüğü çalışma sahasına giren konularında görüş alışverişinde bulunduk. Üzerine istişare ettiğimiz pek çok konuda da gelişme olacağını görmek bizleri sevindirdi.

Sarıyahşi – Ağaçören ilçelerimizin E-90 karayoluna bağlantısını sağlayan yolun Genel Müdürlük yol ağına alınması konusu bizim için önem arz ediyordu. Bu konuda Karayollarının devam eden değerlendirme sürecindeki kanaatlerin müspet olması bizim için sevindirici bir gelişme oldu.

Yine Ortaköy yolu ve Kireçlik yolu için kat ettiğimiz gelişmeler bizim açımızdan oldukça verimli. Buraların hayata geçirilmesi artık devletin kendi kuralları içerisinde araştırılacak ve sonrasında gerçekleşmesi noktasında yine devletimizin imkânları doğrultusunda bir karar verilecek.

Bunun yanında önümüzdeki yılın Karayolları Yatırım Programı için Aksaray’ımızda önem arz eden;

· Cihanbeyli – Eskil – Konya Aksaray Ayrımı,

· Karapınar – Besci – Eşmekaya,

· Şereflikoçhisar Ağaçören Ayrımı – Evren – Sarıyahşi – Abalı

· Şereflikoçhisar – Ağaçören – Ortaköy

· Aksaray Gülağaç Ayrımı – Kireçlik

· Aksaray Güzelyurt Ayrımı – Derinkuyu – 6. Bölge Hududu

· Güzelyurt – 6. Bölge Hududu

· Aksaray Nevşehir Ayrımı – Ihlara – Güzelyurt Ayrımı

· Aksaray Güzelyurt Ayrımı – Gülağaç

yollarının içinde olduğu liste iletilmiş olup gerekli inceleme ve değerlendirmelerden sonra devletimizin imkânları çerçevesinde neticeler elde edeceğiz inşallah.’’ Dedi.

Karayolları için Aksaray açısından 2021 yılının verimli bir yıl olacağını temenni ediyoruz. Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.