Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray’ın Yaşayan Değerleri belgeselinin galası düzenlendi

Aksaray’ın Yaşayan Değerleri belgeselinin galası düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
11 Aralık 2020 22:22

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından şehre vefa projeleri kapsamında hazırlanan ve farklı alanlarda çalışmalar yapan isimlerin hayat ve şehir hikâyelerinin anlatıldığı “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” belgeselinin ikinci bölümü tamamlandı. Belgeselin tanıtımı için dijital platformda bir gala düzenlendi.

– Çalışma, Aksaray’ı Anlamaya ve Anlatmaya Katkı Sunacaktır –

Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve hikâyeleriyle belgesele katkı sunan Aksaraylı isimler Ali Genç, Ali Südemen, Hüseyin Avni Çekiç ve Rasim Gül’ün katıldığı galanın açılışında bir değerlendirme yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışmayı neden yaptıklarını anlattı. Bir insanın ve kurumun, yaşadığı şehre karşı vefa duygusuyla hareket etmesi gerektiğini ifade eden Şahin, Üniversite olarak bu duyguyla “Aksaray’ın Şehitleri,” “Aksaray’ın Gazileri,” “Aksaray Sempozyumu” ve “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” isimli bir dizi çalışma yaptıklarını söyledi. Bu projelerle Aksaray’ı daha iyi anlamaya ve kavrama çalıştıklarına dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri projesi ile şehrimizde yaşayan büyüklerimizin hayat hikâyelerini kayıt altına alarak bir belgesel oluşturmak ve aynı zamanda bu hikâyeler üzerinden şehrin de hikâyesini ortaya çıkarmak istedik. 20 büyüğümüzle iki bölüm halinde yaptığımız bu çalışma, şehrimiz için bir sözlü tarih çalışması olacak ve gelecek nesillere aktarılacak. Ayrıca belgeselde yer alan konuşmalar, ileride farklı disiplinlerin derinlemesine araştırmalarına da aracılık edecektir. Biz, bu çalışmanın, Aksaray’ı anlamaya ve anlatmaya bir katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz” dedi. Belgesele ait 10 dakikalık özel kesitin izlenmesinin ardından Ali Genç, Ali Südemen, Hüseyin Avni Çekiç ve Rasim Gül, genel duygularını anlatan kısa birer konuşma yaptılar.

– Eski ve Yeni Kuşağın Mutlaka Bir Araya Getirilmesi Gerekiyor –

ASÜ Rektörü Şahin’in son derece önemli ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Evren Dinçer, yapılan bu çalışmanın şehrin birikiminin ve hafızasının geleceğe aktarılması bakımından çok değerli olduğuna vurgu yaptı. Kendilerinin de bu hususta her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını dile getiren Dinçer, “Büyüklerimizin anlattıklarıyla geçmişe bir yolculuk yaptık. İnsan, nerede doğacağına kendisi karar veremez. Kader bizi Aksaraylı olma noktasında birleştirdi. Ortak bir hikâyemiz var ve Üniversitemiz bu hikâyenin, bu hafızanın yaşaması konusunda güzel işler yapıyor. Biz de şehrimize değer katmak için elimizi taşın altına koyuyor ve çalışıyoruz” dedi. Vali Hamza Aydoğdu da özet görüntülerin kendisini duygulandırdığını söyledi. Belgesele atıfla genel bir değerlendirme yapan Vali Aydoğdu, eski ve yeni kuşağın mutlaka bir araya getirilmesi gerektiğini, geçmişle gelecek arasındaki köprünün sevgi ve saygı çerçevesinde kurulamaması durumunda toplumsal yaşamın da zor göründüğünü belirtti. Vatan, bayrak, devlet ve değerler sevgisini yeni kuşağa aşılamanın öneminin altını çizen Aydoğdu, şöyle devam etti: “Şehirler yaşayan varlıklardır; kişilikleri ve karakterleri vardır. Ama asıl olan, şehrin geçmişinde izi ve imzası olan insandır. Bu projeyi Aksaray’ın tüm damarlarına nakşetmemiz gerekiyor. Sayın Rektörümüze, çalışma için çok teşekkür ediyoruz.”

Pandemi koşulları nedeniyle etkinliğin dijital platformda yapıldığını ve farklı programları nedeniyle belgeselde yer alan isimlerden bir kısmımın galaya katılamadığını söyleyen Rektör Şahin, sürece katkı sunan herkese teşekkür etti ve sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir insan yaşadığı şehre ve kuruma âşık olmazsa hem mutsuz olur hem de başarısız olur. Biz, yaşadığımız şehre ve çalıştığımız kuruma âşık bir şekilde işlerimizi yapmaktayız.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.