Dolar 32,5569
Euro 35,0018
Altın 2.428,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaraylı, Başkan Evren Dinçer’den memnun değil!

Aksaray’da Eylül ayında Aksaray genelinde seçilen bin 500 kişiye uygulanan bir anketin sonuçları Aksaraylının Belediye Başkanı Evren Dinçer’den memnuniyetsizliğini gösterdi.

Aksaraylı, Başkan Evren Dinçer’den memnun değil!
Aksaray Anadolu AŞ
5 Kasım 2021 09:00

Bir araştırma şirketi tarafından bin 500 Aksaraylıya uygulanan ankette, Aksaraylıların genel siyasette hükümetin adalet, ekonomi ve göçmen politikasından şikâyetçi olduğu, ancak teröre karşı verdiği mücadeleyi desteklediği belirlendi.

Aksaraylıların yerelde ise Ak Partili Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i yüzde 65,30 ile başarısız bulduğu ortaya çıktı.

Anket sonuçlarına göre, “Bu Pazar günü yapılacak bir erken seçinde ittifaklar olmaksızın hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yanıtlayan katılımcılar yüzde 35,86 ile Ak Parti’yi birinci parti olarak yeniden iktidara getireceklerini dile getirirken, katılımcıların yüzde 27’sinin İYİ Parti, yüzde 13,7’sinin Milliyetçi Hareket Partisi, yüzde 10,87’sinin Cumhuriyet Halk Partisi, yüzde 3,13’ünün Deva Partisi ve yüzde 0,13’ünün ise Gelecek Partisi’ni destekleyeceği ortaya çıktı. Aynı soruya “kararsızım” diyenlerin sayısı ise yüzde 7,80’de kaldı.

Ankette daha önce oy verdikleri partiye yönelik soruları da yanıtlayan katılımcıların “2018 yılında hangi ittifaka/partiye oy verdiniz?” sorusuna yüzde 75,40 Cumhur İttifakı yanıtı verdikleri görüldü.

Aksaraylı Göçmen Politikasını Desteklemiyor

Son günlerde muz yeme videolarıyla gündeme gelen ve bir kısmı sınır dışı edilen göçmenlere yönelik politikalar ile ilgili soruyu yanıtlayan Aksaraylılar, hükümetin göçmen politikasını yüzde 54,74 ile başarısız bulduğunu vurguladı.

Ankette yer alan hükümetin terörle mücadele konusunda verdiği mücadeleyi değerlendiren soruyu yanıtlayanların yüzde 73,26’sı terörle mücadele politikalarını başarılı bulduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Erdoğan Desteği Sürüyor

Ankette Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik soruyu da yanıtlayan katılımcılar, Cumhurbaşkanı adayı olması muhtemel isimler ile ilgili görüşlerini de belirti.

Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 57,07 ile desteklemeyi sürdüren Aksaraylıların, aday olması halinde yüzde 20,34’ü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı, yüzde 9,47’sinin ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini belirttikleri görüldü. (Anadolu Ekspres)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.